ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 4 . מנה זו מכילה סביב 6 גר' של חלבון, 9 גרם של שומן, וסך הכל 295 קלוריות. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו תפוזים, זרעי כוסברה, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צדפות הדר, צדפות ברוטב סויה פרי הדר, ו צדפות עם זיגוג הדר (מתכונים דומים).
הוראות
1
מערבבים את הקינואה, 2 כוסות מים 1/2 כפית מלח בסיר ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה. הפחת את החום לנמוך ומבשל, חשוף, עד שהמים נספגים, 12 עד 14 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
2
בינתיים, לגרר 1 כפית גרידה תפוזים, ואז מיץ כל 3 תפוזים ומנדרינות לקערה.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
מנדרינה
מלח דק, לשולי הכוסות
טקילה באיכות טובה (מומלץ: 100 אחוז אגבה)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
3
מפזרים את הסוכר במחבת ומבשלים מעל חום בינוני גבוה עד ענבר כהה, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוק
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
הסר מהחום ולהקציף בחומץ, מיצי הדר וגלידה, וכוסברה. חזור לחום בינוני ומרתיחים עד עבה, כ 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
1 כף חרדל דיז'ון או דגנים מלאים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
5
הסר מהחום וקצף בחמאה; לשמור על חום.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
6
מתבלים את הצדפות בצד אחד עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
7
מחממים את השמן במחבת ברזל יצוק גדולה על חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מוסיפים את הצדפות מתובל למטה לצרוב עד הזהב, 4 עד 5 דקות. הפוך ומבשל עד הזהב בצד השני, 2 עד 3 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
9
Fluff קינואה עם מזלג ולחלק בין צלחות. למעלה עם הצדפות, טפטוף עם רוטב הדר ומפזרים את הפטרוזיליה.
מרכיבים שתצטרך
1 זוקיני קטן, לא קלוף וקצוץ
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
צדפות ניתן לזווג עם שרדונה, Chenin Blanc, ו פינו נואר. שרדונה ושנין בלאן הם גפרורים גדולים לצדפות בגריל או צרוב. אם הצדפות שלכם מותאמות עם בייקון או בשר נרפא אחר, נסו פינו נואר מקורר קלות. Chateau Ste. מישל אינדיאן וולס יין שרדונה עם דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 18 דולר לבקבוק.