צלעות חזיר צרובות ברוטב ענבים
צלעות חזיר צרובות עם רוטב ענבים הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה זו מכילה סביב 33 גרם חלבון 29 גרם של שומן, וסך הכל 512 קלוריות. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 2 מנות. גשו לסופר וקנו מלח כשר, צלעות חזיר, עירית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. נסו צלעות חזיר מוקפצות עם ענבים, רוזמרין ורוטב מחבת יין אדום, צלעות חזיר צרובות מחבת עם רוטב פלפל ירוק, ו צלעות חזיר צרובות מחבת עם רוטב פובלנו קלוי (מתכונים דומים).
הוראות
מלח את הצלעות ולתת לשבת מחוץ למקרר במשך 10 עד 15 דקות כדי לאפשר להם לבוא לטמפרטורת החדר.
מוסיפים את הבייקון ואת 1 כפית שמן למחבת טחון ומניחים על חום בינוני-גבוה. לאחר הבייקון מתחיל לעבד, להוסיף את הענבים. אפשר לבייקון לעבד ולקבל פריכים והענבים לפצל פתוחים ולשחרר את המיצים שלהם.
להסיר חצי מהענבים והבייקון ולהניח בצד.
מוסיפים את יין הנמל ואת חומץ היין האדום ומפחיתים בחצי.
מוסיפים את ציר העוף ומפחיתים בחצי.
למחבת ברזל יצוק, מוסיפים 2 כפות שמן זית וחום על חום בינוני גבוה.
מוסיפים את צלעות החזיר המנוסות למחבת ולצרוב. מבשלים את החזיר במשך 6 עד 7 דקות בצד הראשון. להתהפך ולהפחית את החום. מבשלים עוד 6 עד 7 דקות עד מבושל דרך. הפוך ומבשל את החזיר בצדדים הנותרים לעוד 2 עד 3 דקות לכל צד.
הסר את החזיר מהמחבת ולאפשר לו לנוח במשך כ 5 דקות לפני ההגשה.
כאשר מוכן לשרת, להוסיף את הענבים שמורים בייקון לרוטב. טעם ועונה מחדש במידת הצורך.
יוצקים את הצלעות ומקשטים עם עירית.
יין מומלץ: שרדונה, פינו נואר, ריזלינג
צלעות חזיר ניתן לזווג עם שרדונה, פינו נואר, ריזלינג. שרדונה מתאים צלעות פשוטות או צלעות ברוטב חמאה או שמנת, ריזלינג יבש משלים תוספות מתוקות כמו חרדל דבש או תפוחים, ופינו נואר הוא הימור בטוח עבור מנות חזיר בכלל. שרדונה "טרנטדיו לה סטוריה" עם דירוג של 4.3 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 25 דולר לבקבוק.
![טרנטדיו שרדונה סטוריה]()
טרנטדיו שרדונה סטוריה
שרדונה 2014, חוף סונומה, אופייני למגוון עם ניחוחות של תפוחים, אפרסקים לבנים והדרים. עם זמן רב יותר בניחוחות זכוכית מגוונת של אגוז מוסקט, טוסט קל וניל באים לשחק יחד עם הצעה של אננס ולימונים מאייר בשלים. הפה מרגיש פריך ומאופק עם מינרליות ברורה וטוהר של פירות. עשיר, אלגנטי ומאוזן להפליא.