צלעות כבש עם רוטב רימון ופילאף זעפרן
גשו לסופר וקנו שיני שום, ציר עוף, עלה דפנה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צלעות כבש עם רימונים ורוטב יין אדום, צלעות כבש עם פילאף אורז תרד, ו צלעות כבש עם תבלין רימונים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את broiler ולסדר את מתלה התנור 8 אינץ ' מן broiler.
מחממים סיר רוטב גדול על אש בינונית.
מוסיפים את החמאה ומניחים להמיס, ואז מוסיפים את האורזו ומערבבים. טוסט הפסטה עד חום זהוב, 3 דקות, ולאחר מכן להוסיף את האורז ומערבבים לשלב.
מוסיפים את חוטי הזעפרן ומערבבים את המניה. מביאים את הנוזל לרתיחה, ואז להפחית את החום לרתיחה ולכסות את הסיר עם מכסה הדוק הולם. מבשלים את האורז עד מכרז, על 15 עד 18 דקות.
בינתיים, לגלגל את הרימון על הדלפק תוך הפעלת לחץ לרגע. החזק את הרימון על סיר קטן לחתוך אותו עם סכין חדה קטנה; המיץ יבוא ממהר החוצה. לסחוט את הרימון עד 3/4 עד 1 כוס מיץ מיוצר. מערבבים ביין, ווסטרשייר, פלפל, ציפורן, עלה דפנה. מביאים לרתיחה, להנמיך את החום לרתיחה ולהפחית את הנוזל בחצי, כ 6 דקות.
יוצקים קצת רוטב לתוך קערה קטנה, מערבבים את קורנפלור, ולאחר מכן לשפוך את התערובת לתוך הרוטב. מבשלים עד מעובה, על 1 דקה.
הסר וזרוק את הגרגרים, ציפורן שלמה עלה המפרץ.
מסדרים את הצלעות על מחבת מטאטא ומתבלים עם מלח ופלפל, לפי הטעם. לצלות במשך 3 עד 4 דקות, או רק 1 דקה בכל צד עבור מרכזים ורודים.
כשהצלעות נכנסות לברוילר, מחממים שמן זית כתית במיוחד במחבת בינונית על חום בינוני.
מוסיף את השום ומערבבים במשך 2 דקות, ולאחר מכן להוסיף את התרד ולתת לו לנבול. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם.
סדר 3 צלעות על כל צלחת הגשה.
רסס ברוטב רימונים, ומגישים את פילאף הזעפרן ותרד נבול לצד.