קונג פאו קלמרי
זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה נטולת גלוטן, נטולת חלב ופסקטרי . אם יש לכם שומשום, טבעות פלפל, קלמרי וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 95% , וזה מעולה. עוף קונג פאו עם בוטנים , עוף קונג-פאו והקלמרי האסייתי שלי דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
מערבבים בקערה גדולה את רוטב השזיפים, 1/2 כוס מים, חומץ יין אורז, רוטב שום צ'ילי, שמן שומשום, שני השומשום והכוסברה ומניחים בצד.
למחבת הקמח: בקערה גדולה נפרדת מערבבים את קמח התירס, אבקת האפייה ומעט מלח ופלפל.
לקלמרי: הכינו מטגן עמוק עד 350 מעלות צלזיוס. זרוק את הקלמרי המרוקן אך עדיין רטוב למחבת הקמח ועבד אותו היטב כדי להבטיח ציפוי אחיד. אל תתנו לזה להיות מגושם. מהמחפרה זורקים בזהירות את הטבעות מצופות הקמח לתוך השמן החם. מטגנים את הטבעות במשך דקה, ומוסיפים את טבעות הפלפל החריף לשמן.
מניחים לטגן עד שהקלמרי מזהיב, כ-30 שניות יותר.
מסננים היטב את הקלמרי והפלפלים.
לצלחת, מטפטפים 3 עד 4 אונקיות מרוטב הקונג פאו על כל מנת קלמרי של 8 אונקיות של פלפלים חריפים.
מפזרים על כל מנה את הבוטנים הקלויים והבצל ירוק.
מקשטים בפלחי לימון אם רוצים ומגישים.