קינואה חריפה עם בטטות
צריך ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ומנת צד צמחונית? קינואה חריפה עם בטטות יכול להיות מתכון סופר לנסות. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 310 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 11 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 90 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה מתוקים, קינואה, שמן צמחי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בתנור קלוי פיקנטי-בטטות בטטות, קינואה ממולא בטטות, ו קינואה ממולא בטטות (מתכונים דומים).
הוראות
שים את קינואה בקערה לכסות עם מים; לנקז. חזור פעמיים; לנקז היטב. (זה יעזור להסיר מרירות.)
להעביר את קינואה לסיר בינוני על חום בינוני ומערבבים כל הזמן עד קינואה יבש, על 8 דקות.
להוסיף 1 1 1/2 כוסות מרק עוף, 3/4 כוס מים 1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, ואז מכסים את המחבת, משאירים את המכסה מעט פתוח כדי לאפשר בריחה אדים; להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים עד הקינואה הוא במכרז ואת הנוזל נספג, על 15 דקות.
בינתיים, מחממים את שמן הירקות במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים את הבצל האדום והשום ומבשלים עד שהתרכך מעט, כ 4 דקות.
מוסיפים את אבקת צ ' ילה, כוסברה וכמון ומבשלים, ערבוב, עד התבלינים להכהות, על 1 דקה.
מוסיף את הנותרים 1 1/2 מרק עוף כוסות, חלפיניו, תפוחי אדמה מתוקים 1/2 מלח כפית. להגדיל את החום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי האדמה המתוקים רכים והנוזל נספג כמעט, כ -15 דקות.
מוסיפים את תערובת הבטטה לקינואה, מוסיפים את הכוסברה ואת מיץ הלימון וזורקים; מתבלים במלח.