קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות6
ציון בריאות41
מגזין

קינואה חריפה עם בטטות

קינואה חריפה עם בטטות
צריך ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ומנת צד צמחונית? קינואה חריפה עם בטטות יכול להיות מתכון סופר לנסות. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 310 קלוריות, 10 גרם חלבון ו 11 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 90 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. גשו לסופר וקנו תפוחי אדמה מתוקים, קינואה, שמן צמחי, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו בתנור קלוי פיקנטי-בטטות בטטות, קינואה ממולא בטטות, ו קינואה ממולא בטטות (מתכונים דומים).

הוראות

1
שים את קינואה בקערה לכסות עם מים; לנקז. חזור פעמיים; לנקז היטב. (זה יעזור להסיר מרירות.)
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
כוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימוןכוסות בגודל חטיף כל אחת) פודינג לימון
2
להעביר את קינואה לסיר בינוני על חום בינוני ומערבבים כל הזמן עד קינואה יבש, על 8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
3
להוסיף 1 1 1/2 כוסות מרק עוף, 3/4 כוס מים 1/2 כפית מלח. מביאים לרתיחה, ואז מכסים את המחבת, משאירים את המכסה מעט פתוח כדי לאפשר בריחה אדים; להפחית את החום בינוני נמוך ומבשלים עד הקינואה הוא במכרז ואת הנוזל נספג, על 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחהשעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1 כוס גריסי פנינה לבנים1 כוס גריסי פנינה לבנים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
בינתיים, מחממים את שמן הירקות במחבת גדולה מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים1 1/2 כפיות תבלינים מעורבים
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
מוסיפים את הבצל האדום והשום ומבשלים עד שהתרכך מעט, כ 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו
שום גויה®שום גויה®
6
מוסיפים את אבקת צ ' ילה, כוסברה וכמון ומבשלים, ערבוב, עד התבלינים להכהות, על 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף
2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן2 (14 אונקיות. קופסאות שימורים) מרק עוף דל נתרן
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
7
מוסיף את הנותרים 1 1/2 מרק עוף כוסות, חלפיניו, תפוחי אדמה מתוקים 1/2 מלח כפית. להגדיל את החום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי האדמה המתוקים רכים והנוזל נספג כמעט, כ -15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
שעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחהשעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
1 כף חלפיניו, פרוס דק1 כף חלפיניו, פרוס דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
8
מוסיפים את תערובת הבטטה לקינואה, מוסיפים את הכוסברה ואת מיץ הלימון וזורקים; מתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות2 בטטות קטנות, קלופות וקצוצות
אבוקדו האס מעוך קלותאבוקדו האס מעוך קלות
3 כפות שמן צמחי3 כפות שמן צמחי
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
9
צילום לינדה פאג