קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות4
ציון בריאות53
מגזין

קינואה פילאף עם סלמון ואספרגוס

קינואה פילאף עם סלמון ואספרגוס
קינואה פילאף עם סלמון ואספרגוס נטול גלוטן, מנה עיקרית. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 422 קלוריות, 33 גרם חלבון ו 16 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %36 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו עגבניות ענבים, חמאה, מרק עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב החמאה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת חמאת קינמון כקינוח. נסו פילאף האביב עם סלמון ואספרגוס, סלמון מעושן אספרגוס קינואה עוגת ביצים בנדיקט, ו קינואה פילאף (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש לשטוף קינואה ביסודיות על ידי הצבת מסננת בסדר רשת והחזקה תחת מים זורמים קרים עד שהמים פועל ברור; לנקז היטב.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
בסיר 2 ליטר, מחממים 2 כוסות מים לרתיחה מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
3
להוסיף קינואה; להפחית את החום לנמוך. כיסוי; מבשלים 10 עד 12 דקות או עד המים נספגים.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
4
בינתיים, במחבת 12 אינץ', חום שנותר 4 כוסות מים קוביית מרק כדי רותחים מעל חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
קוביית מרקקוביית מרק
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
5
הוסף סלמון, צד העור למעלה; להפחית את החום לנמוך. כיסוי; מבשלים 10 עד 12 דקות או עד פתיתי דגים בקלות עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
ממתק תמנון בריטממתק תמנון בריט
6
הסר עם כף מחורצת לצלחת; תן מגניב. תשליך מים.
מרכיבים שתצטרך
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
7
הסר את העור סלמון; לשבור לחתיכות גדולות.
מרכיבים שתצטרך
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך
8
בינתיים, לשטוף ומחבת יבשה. ממיסים חמאה במחבת על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
9
להוסיף אספרגוס; לבשל 5 דקות, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים בצל; לבשל 1 דקה, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים אפונה, עגבניות ומרק; לבשל 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
10
מערבבים קינואה בעדינות, סלמון, תיבול לימון-פלפל ועשב שמיר לתוך תערובת אספרגוס. כיסוי; לבשל על 2 דקות או עד מחומם היטב.
מרכיבים שתצטרך
פלפל לימוןפלפל לימון
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
מיונז, ועוד, לפי הצורךמיונז, ועוד, לפי הצורך