רגל כבש עם רוטב דובדבנים מיובש
הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. עם כפית ציון של 65% המנה הזאת די טובה. נסו רגל צולה של כבש עם רוטב דובדבן מיובש, רוטב דובדבנים מיובש, ו רוטב דובדבן-חמוציות מיובש (מתכונים דומים).
הוראות
במעבד מזון, דופק את עלי בזיליקום רק עד קצוץ גס.
מוסיף את שמן הזית ואת פלפל שחור הקרקע גס ודופק רק עד צורות להדביק גס. לשפשף את הדבק בזיליקום על כל הטלה ולהגדיר את הצלי על סט מתלה במחבת צלייה.
תן לצלי לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 45 דקות כדי להשרות. לאחר 30 דקות, מחממים את התנור ל 40
בינתיים, בקערה קטנה חסינת חום, לכסות את הדובדבנים המיובשים עם מים רותחים ולתת לעמוד עד שמנמן, על 30 דקות.
מתבלים את הטלה במלח ופלפל. צולים אותו על המדף התחתון של התנור במשך 30 דקות. הפחת את טמפרטורת התנור ל-350 וצלה את הטלה למשך 1/2 שעות ארוכות יותר, או עד שמדחום הנקרא מיידית מוכנס בחלק העבה ביותר של הצלי קורא 12
מעבירים את הטלה הקלוי ללוח גילוף, מכסים את הצלי בחופשיות בנייר כסף ונותנים לעמוד במשך 15 דקות.
בינתיים, כפית את השומן מהמחבת הקלייה ולהגדיר את המחבת מעל 2 מבערים.
מוסיפים את היין האדום ואת חומץ בלסמי ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה, מגרדים את כל חתיכות משחי מהחלק התחתון של המחבת עם כף עץ. מבשלים עד הנוזל מצטמצם בחצי, על 5 דקות, ולאחר מכן מסננים את הנוזל לתוך סיר קטן.
מוסיפים את מלאי הבשר ומבשלים מעל חום גבוה בינוני עד מופחת 3/4 כוס, על 15 דקות.
מוסיפים את הדובדבנים המחודשים ואת החמאה, מתבלים את רוטב הדובדבן המיובש במלח ופלפל ומתחממים.
הסר את המיתרים מן הצלי כבש לחתוך אותו לפרוסות דקות. מסדרים את הבשר על מגש ומקיפים אותו עם בצל אדום מקורמל.
יוצקים את רוטב הדובדבן היבש לתוך קערה ולהעביר ליד השולחן.