קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות16
מגזין

רוטב מסאלה

רוטב מסאלה
המתכון רוטב מסאלה מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט מרהיב ללא גלוטן וצמחוני אפשרות לאוהבי אוכל הודי. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 13 גרם חלבון 31 גרם של שומן, וסך הכל 686 קלוריות. גשו לסופר וקנו תרמילי הל, מקל קינמון, פלפל ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זה עובד טוב כמו רוטב במחיר סביר. מתכונים דומים: עדשים אדומים ותרד ברוטב מסאלה, רוטב טבילת Garam Masala, ו חנה מאסלן ברוטב מינטי יוגורט.

הוראות

1
מחממים את הגהי בתנור הולנדי בינוני על חום בינוני עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
גיגי
ציוד שתשתמש בו
תנור הולנדיתנור הולנדי
2
מוסיפים את הבצל ומבשלים עד חום רך וזהוב קל, כ -10 דקות. מערבבים בג ' ינג 'ר, צ' ילה ושום ומבשלים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
שוםשום
ג ' ינג ' רג ' ינג ' ר
פלפל צ ' יליפלפל צ ' ילי
בצלבצל
3
מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והגראם מסאלה ומבשלים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
גארם מסאלהגארם מסאלה
רסק עגבניותרסק עגבניות
פפריקהפפריקה
4
מוסיפים את העגבניות, הדבש, לפי הטעם, את צ ' ילה דה arbol או קאיין ו 1/2 כוס מים ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מעובה מעט. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
Arbol צ ' ילהArbol צ ' ילה
עגבנייהעגבנייה
פלפל קאיין טחוןפלפל קאיין טחון
דבשדבש
מיםמים
5
מערבבים את השמנת הכבדה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מתעבה.
מרכיבים שתצטרך
שמנת כבדהשמנת כבדה
רוטברוטב
6
מוסיפים את העוף לרוטב ומבשלים במשך כמה דקות, רק כדי להתחמם דרך.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלםעוף שלם
רוטברוטב
7
מגישים מעל פילאף אורז בסמטי עם אפונה ומקשטים עם עלי כוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
אורז בסמטיאורז בסמטי
אפונהאפונה
8
שים את האורז במסננת רשת ולשטוף עם מים קרים כמה פעמים. להניח בצד ולתת לנקז.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
אורזאורז
ציוד שתשתמש בו
מסננתמסננת
9
מחממים את שמן הירקות בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחישמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
10
מוסיף את זרעי החרדל ומבשלים עד שהם רק מתחילים פופ, על 20 שניות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי חרדלזרעי חרדל
פופפופ
11
מוסיפים את הבצל והטחון עד להשחמה קלה, כ -3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצלבצל
12
מוסיפים את ההל, ציפורן, קינמון, אורז, מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ ליים, ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לייםמיץ ליים
הלהל
קינמוןקינמון
ציפורןציפורן
פלפלפלפל
מיםמים
אורזאורז
מלחמלח
13
להפחית את החום בינוני, ומבשלים עד הנוזל נספג כמעט, כ 10 דקות לקפל את האפונה, ולאחר מכן מעל, להפחית את החום לנמוך, ומבשלים 8 עד 10 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
אפונהאפונה
14
הסר מהחום ולתת לעמוד במשך 5 דקות, חשוף.
15
להסיר ולהשליך את הל, ציפורן, וקינמון ו מוך עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
הלהל
קינמוןקינמון
ציפורןציפורן
16
מעבירים את הפילאף לצלחת הגשה ומגישים.
17
מחממים את שמן הירקות בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחישמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
18
מוסיף את זרעי החרדל ומבשלים עד שהם רק מתחילים פופ, על 20 שניות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי חרדלזרעי חרדל
פופפופ
19
מוסיפים בצל; לטגן 3 דקות או עד השחמה קלה.
מרכיבים שתצטרך
בצלבצל
20
מוסיפים הל, ציפורן, קינמון, אורז, מים רותחים, מלח ופלפל ומיץ ליים, ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
מיץ לייםמיץ ליים
הלהל
קינמוןקינמון
ציפורןציפורן
מיםמים
אורזאורז
21
להפחית את החום בינוני, ומבשלים 10 דקות או עד הנוזל נספג כמעט. מקפלים באפונה. מכסים, מפחיתים את החום לנמוך ומבשלים 8 עד דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
אפונהאפונה
22
הסר מהחום; תן לעמוד במשך 5 דקות חשופות.
23
הסר ולהשליך הל, ציפורן, וקינמון ו מוך עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
הלהל
קינמוןקינמון
ציפורןציפורן

מרכיבים

3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקאורז בסמטיאורז בסמטי1(יכול להיות או להרחיק)זרעי חרדל שחורזרעי חרדל שחור0(יכול להיות או להרחיק)נקניקיית חזיר לא מכוסהנקניקיית חזיר לא מכוסה794אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)עגבניות שזיף, מחית עד חלקהעגבניות שזיף, מחית עד חלקה2(חוֹרֶף)שמן גהי או קנולהשמן גהי או קנולה6תרמילי הלתרמילי הל0(יכול להיות או להרחיק)צ'ילה דה arbol או אבקת קאיין (תלוי כמה חריף אתה אוהב את זה)צ'ילה דה arbol או אבקת קאיין (תלוי כמה חריף אתה אוהב את זה)1השארכוסברה קצוצהכוסברה קצוצה1stick(3 אינץ') קינמון(3 אינץ') קינמון2אינצ ' יםזנגביל טרי, קלוף מגורד דקזנגביל טרי, קלוף מגורד דק2(יכול להיות או להרחיק)גארם מסאלהגארם מסאלה3ציפורןשום, קצוץ דקשום, קצוץ דק1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)4ריבס, קצוץ טרי או קפואדבשדבש2(יכול להיות או להרחיק)תפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחדתפוחי אדמה רדומים, בערך 6 אונקיות כל אחד2(יכול להיות או להרחיק)מיץ ליים טרימיץ ליים טרי2(יכול להיות או להרחיק)פפריקה ספרדית מעושנתפפריקה ספרדית מעושנת1776 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקאפונה ירוקה קפואהאפונה ירוקה קפואה1בצל אדום, לחתוך טבעות דקות ספוג במי קרחבצל אדום, לחתוך טבעות דקות ספוג במי קרח4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח ופלפל שחור טחון טרימלח ופלפל שחור טחון טרי1סראנו צ'ילה, קצוץ דקסראנו צ'ילה, קצוץ דק1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשהפיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה2(חוֹרֶף)2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב5326 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמים רותחיםמים רותחים1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקבצל צהוב קצוץ דקבצל צהוב קצוץ דק1( חצילים)בצל צהוב, חצוי פרוס דקבצל צהוב, חצוי פרוס דק

יין מומלץ: Chenin Blanc, Gewurztraminer, ריזלינג

אסיה עובד ממש טוב עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו ריזלינג. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. אתה יכול לנסות Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ -30 דולר לבקבוק.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc – Napa Valley יש אפרסק ופירות טרופיים כי הם מיד על האף, עם הרמז הדרוש של חלת דבש (אופי varietal המסורתי), וביטוי פחותה של תפוח והדרים. על החיך, ניחוחות הם שיקוף ונתן נוכחות חזקה עוד יותר עם תפוח צהוב הערות הדרים אקזוטיים, אשר נותן לו זרימות מדויקת. המרקם עדין, והטעמים מתרחבים בנגיעה של מינרליות מלוחה, מה שמוביל לחומציות חדה ובהירה, המוסיפה לאופי המרענן של היין. זה יהיה לפרוח ולהשיג במורכבות עם זמן בקבוק נוסף.