המתכון רוטב מסאלה מוכן תוך כ 45 דקות, והוא בהחלט מרהיב ללא גלוטן וצמחוני אפשרות לאוהבי אוכל הודי. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 13 גרם חלבון 31 גרם של שומן, וסך הכל 686 קלוריות. גשו לסופר וקנו תרמילי הל, מקל קינמון, פלפל ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זה עובד טוב כמו רוטב במחיר סביר. מתכונים דומים: עדשים אדומים ותרד ברוטב מסאלה, רוטב טבילת Garam Masala, ו חנה מאסלן ברוטב מינטי יוגורט.
הוראות
1
מחממים את הגהי בתנור הולנדי בינוני על חום בינוני עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
גי
ציוד שתשתמש בו
תנור הולנדי
2
מוסיפים את הבצל ומבשלים עד חום רך וזהוב קל, כ -10 דקות. מערבבים בג ' ינג 'ר, צ' ילה ושום ומבשלים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
שום
ג ' ינג ' ר
פלפל צ ' ילי
בצל
3
מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והגראם מסאלה ומבשלים 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
גארם מסאלה
רסק עגבניות
פפריקה
4
מוסיפים את העגבניות, הדבש, לפי הטעם, את צ ' ילה דה arbol או קאיין ו 1/2 כוס מים ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מעובה מעט. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
Arbol צ ' ילה
עגבנייה
פלפל קאיין טחון
דבש
מים
5
מערבבים את השמנת הכבדה, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהרוטב מתעבה.
מרכיבים שתצטרך
שמנת כבדה
רוטב
6
מוסיפים את העוף לרוטב ומבשלים במשך כמה דקות, רק כדי להתחמם דרך.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלם
רוטב
7
מגישים מעל פילאף אורז בסמטי עם אפונה ומקשטים עם עלי כוסברה.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייה
אורז בסמטי
אפונה
8
שים את האורז במסננת רשת ולשטוף עם מים קרים כמה פעמים. להניח בצד ולתת לנקז.
מרכיבים שתצטרך
מים
אורז
ציוד שתשתמש בו
מסננת
9
מחממים את שמן הירקות בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
10
מוסיף את זרעי החרדל ומבשלים עד שהם רק מתחילים פופ, על 20 שניות.
מרכיבים שתצטרך
זרעי חרדל
פופ
11
מוסיפים את הבצל והטחון עד להשחמה קלה, כ -3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל
12
מוסיפים את ההל, ציפורן, קינמון, אורז, מים רותחים, מלח, פלפל ומיץ ליים, ומביאים לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
מיץ ליים
הל
קינמון
ציפורן
פלפל
מים
אורז
מלח
13
להפחית את החום בינוני, ומבשלים עד הנוזל נספג כמעט, כ 10 דקות לקפל את האפונה, ולאחר מכן מעל, להפחית את החום לנמוך, ומבשלים 8 עד 10 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
אפונה
14
הסר מהחום ולתת לעמוד במשך 5 דקות, חשוף.
15
להסיר ולהשליך את הל, ציפורן, וקינמון ו מוך עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
הל
קינמון
ציפורן
16
מעבירים את הפילאף לצלחת הגשה ומגישים.
17
מחממים את שמן הירקות בסיר גדול מעל חום בינוני גבוה עד שהוא מתחיל להבהב.
מרכיבים שתצטרך
שמן צמחי
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
18
מוסיף את זרעי החרדל ומבשלים עד שהם רק מתחילים פופ, על 20 שניות.
אסיה עובד ממש טוב עם Chenin Blanc, Gewurztraminer, ו ריזלינג. היין הטוב ביותר לאוכל אסיאתי תלוי במטבח ובמנה-כמובן - אבל אלה לבנים חומציים זוג עם מספר ארוחות מסורתיות, מתובל או לא. אתה יכול לנסות Lang & Reed Napa עמק Chenin Blanc. מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ -30 דולר לבקבוק.