רוטב מרשמלו
רוטב מרשמלו נטול גלוטן,, ללא חלב וצמחוני רוטב. מנה אחת מכילה 116 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו0 גרם של שומן. מתאים ל-10 מנות. גשו לסופר וקנו מים, אבנית, סוכר מגורען ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 25 דקות. נסו רוטב מרשמלו, רוטב מרשמלו מנטה, ו קרם מרשמלו עם רוטב פודינג (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את החלבונים ביצה בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף מקצף להכות על מהירות בינונית עד מקציף, על 1 דקה.
מוסיפים את הקרם של טרטר ומלח, מגבירים את המהירות לגבוה, ומכים עד פסגות נוקשות טופס, על 2 דקות יותר; להפריש.
מניחים את סירופ התירס, סוכר, מים, ו 3/4 כפית של וניל בסיר קטן, כבד תחתית מעל חום גבוה ומערבבים עם מרית גומי עד הסוכר מתמוסס. מביאים לרתיחה, מתערבלים במחבת מדי פעם (לא משתמשים במרית כדי לערבב), עד התערובת היא ענבר בהיר בצבע ואוגר 116° על מדחום ממתקים. מיד להסיר את הסיר מהחום.עם המיקסר על מהירות נמוכה, לאט לאט לשפוך את הסירופ החם לתוך תערובת ביצה לבן ולהמשיך להכות עד הרוטב הוא חלק, מבריק, אטום וזורם כמו לבה מותכת, על 2 דקות בסך הכל. לנצח את הנותרים 3/4 כפית וניל.
להעביר את הרוטב למיכל, לכסות, ומקרר עד קר לפני השימוש.