רוטב עגבניות איטלקי
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זה עובד טוב כמו רוטב זול. גשו לסופר וקנו שיני שום, מלח ופלפל, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 55 דקות. וזה מעולה. נסו קציצות איטלקיות מסורתיות עם רוטב יום ראשון, נקניק איטלקי מתוק עם רוטב אדום ופסטה, ו Nasi Daging Kedah & Air Asam עגבניות (אורז בקר קדאח עם רוטב חמוץ עגבניות) (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים שמן זית בסיר גדול על אש נמוכה.
מטגנים את השום, פתיתי פלפל אדומים, ועשבי תיבול במשך 2 דקות עד עשבי תיבול ריחניים ושום הוא זהוב (אבל לא חום יתר על המידה.) להעלות את החום בינוני, להוסיף בצל וגזר; לבשל במשך 5 דקות עד שהם מתמוטטים והם רכים. Deglaze עם יין אדום ולצמצם כדי להתאדות את האלכוהול. יד למחוץ את עגבניות משומר ולהוסיף לסיר, יחד עם הנוזל שלה.
מוסיפים קמצוץ סוכר כדי לקצץ את החומציות של העגבניות; מתבלים במלח ופלפל.
תן לרתוח במשך 30 דקות, חשוף.