רוטב פיצה ברביקיו
אם יש לך שמן זית, חרדל, בצל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. יום האב יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מתכונים דומים: צלעות חזיר ברביקיו קלאסיות עם רוטב ברביקיו בייקון מעושן, פיצה ברביקיו: פיצה אלביס (המסעדה האיטלקית של קולטה), ו פיצה ברביקיו.
הוראות
Heat oil in a medium saucepan over medium heat until shimmering.
Add onion and cook until softened, about 5 minutes. Stir in garlic and red pepper flakes and cook until fragrant, about 30 seconds.
Stir in tomato sauce, brown sugar, tomato paste, honey, cider vinegar, molasses, mustard, Worcestershire sauce, and oregano. Bring to a boil, then reduce heat to low and simmer until slightly thickened, about 20 minutes, stirring occasionally.
Using an immersion blender, or transferring to a regular blender, puree sauce until smooth. Use on pizza the same day, or transfer to a jar and store in refrigerator for up to two weeks.