רוטב שומה
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -30 דקות. וזה די טוב. מתכונים דומים: הודו צלוי בחפרפרת עם מלית מאסה ורוטב צ'ילה, שומה ירוקה בסגנון Zacatecas עם עוף (פולו en מול ורדה Zacatecano), ו ארוחת ערב הלילה: חזה עוף ב חפרפרת ג'ינג'ר (שומה דה Jengibre con Pechugas de Pollo).
הוראות
צ ' יילס טוסט ב 5-6 - qt. מחבת על חום בינוני, לחיצה למטה עם מרית רחבה מפנה פעם אחת, עד ריחני, 1 עד 2 דקות.
מוסיפים שמן, בצל, גזר ושום למחבת; מבשלים, מערבבים מדי פעם, עד הבצל הוא זהוב, כ 10 דקות.
מוסיפים צ ' ילי, מרק, קינמון, קאיין, שקדים, זרעי שומשום. הקיפו את צוואר תרנגול ההודו ואת הקרביים בחתיכה של בד גבינה וקשרו היטב בחוט.
תערובת חום לרתיחה, ולאחר מכן להפחית את החום ומבשלים, מכוסה, במשך כ 1 שעה כדי למזג טעמים. להיפטר מחבילת הקרביים.
מסננים מרק שומה לתוך קערה חסינת חום. תוכן טהור של מסננת בבלנדר עם 2 כוסות של מרק עד חלקה מאוד, 2 דקות.
מוסיפים תערובת טהורה לקערה ומניחים בצד.
מסננים מיצי טורקיה לתוך קערה חסינת חום שנייה. שומן רזה ויוצקים 1/4 כוס שלו לתוך סיר גדול; להשליך שומן שנותר. מידה 1 מיץ מחבת כוס; לשמור מנוחה לשימוש אחר.
לטאטא קמח לתוך שומן ומבשלים מעל חום בינוני גבוה, לטאטא כל הזמן, עד שהוא מריח קלוי, 2 דקות. בזהירות להקציף את 1 כוס מיצי מחבת ועל 1 כוס שמורות מרק שומה.
מוסיפים מרק שנותר ומבשלים על אש בינונית גבוהה, לטאטא לעתים קרובות, עד מבעבע, על 12 דקות.
הסר מן החום להקציף שוקולד וחומץ.