ריבה חמוצה מתוקה - לא רק לעוף עשויה להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר התבלינים שלכם. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון צמחוני זה, נטול גלוטן וצמחוני לקטובי ואובו, מכיל 78 קלוריות , 0 גרם חלבון ו -0 גרם שומן למנה. תמורת 13 סנט למנה , מתכון זה מכסה 1% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מנה ל-90 מנות. 70 איש התרשמו מהמתכון. אם יש לכם סוכר, פלפל הבנרו, סוכר חום וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח בערך 3 שעות ו-30 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון של 0% , וזה גרוע מאוד (אבל עדיין ניתן לתיקון). אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכלו על מתכונים דומים: עוגיות ריבת מולסה אוכמניות מתוקות וחריפות (גם ללא גלוטן!) , עוד טירמיסו , ו- Just Julie's BBQ Spicy Black Bean Hackburger .
הוראות
1
תוך כדי לבישת כפפות גומי והימנעות ממגע בעיניים או בפנים, קצצו את פלפל ההבנרו וטחנו אותו.
מרכיבים שתצטרך
צנצנות שימורים מעוקרות של חצי ליטר עם מכסים וטבעות
1/2 כוס אננס טרי, קצוץ
2
מניחים את פלפל ההבנרו, המשמשים, בצלצלי השאלוט, הפלפל הירוק והאדום, האננס, עגבניות השרי, השום, הכוסברה, הכמון ומיץ הליים בסיר גדול על אש בינונית, ומערבבים פנימה את הפקטין עד להמסה מלאה. מביאים את התערובת לרתיחה ומערבבים פנימה את הסוכר הלבן והחום, תוך ערבוב עד להמסה מלאה. מחזירים את הריבה לרתיחה מלאה, מוסיפים את החמאה כדי להפחית את הקצף, ומבשלים על אש קטנה במשך 2 עד 3 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס בצלצלי שאלוט, פרוסים לרצועות דקות
בצלצלי שאלוט, פרוסים לרצועות דקות
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
אבוקדו האס מעוך קלות
דלעות פאי בינוני (בערך כל אחת)
גבינת טאלג'יו, קצוצה
כף אחת של בצל ירוק, חתוך לאורכים של 2.5 ס"מ
2 עד 3 כוסות יין אדום יבש
חטיפי שוקולד חלב ללא אגוזים כל אחד)
פירורי בשר צמחוני קפואים
פקטין
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
ריבה
ציוד שתשתמש בו
1 בצלצל שאלוט קטן, פרוס דק לחצאי ירח
3
כבו את האש, סרקו את הריבה מהאש והסירו כל קצף שנוצר עליה. ארזו את הריבה בצנצנות מעוקרות, וסגרו כל אחת במכסה וטבעת מעוקרים.
מרכיבים שתצטרך
ריבה
4
בשלו את הצנצנות המלאות באמבט מים רותחים במשך 10 דקות, לאחר מכן הוציאו את הצנצנות ואחסנו אותן הפוכות על מגבת בד למשך כ-5 דקות. הפכו את הצנצנות כשצדן ימין כלפי מעלה ותנו למכסים להיאטם (האזינו לקול הפיצוץ).