ריזוטו אלה פרימוורה
אם יש לכם אספרגוס חתיכות, מרק ירקות, כרישהוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה ... בר השגה מתכון לאוהדים של מזון ים תיכוני. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכונים דומים: ריזוטו Alla Primavera, ריזוטו alla crema di scampi (ריזוטו עם שרימפס Puréed), ו ניוקי אלה פרימוורה.
הוראות
להביא מרק להתבשל בסיר בינוני. כיסוי; להתחמם על אש נמוכה. ממיסים 1 כף חמאה עם שמן בסיר גדול כבד על אש בינונית-נמוכה.
מוסיפים בצל, כרישה ושום. Sauté עד נבול וכמעט מכרז, על 6 דקות.
מוסיפים אורז; מערבבים עד שהאורז שקוף בקצוות אבל עדיין אטום במרכז, כ -3 דקות.
מוסיפים יין; מבשלים עד כמעט כל הנוזל נספג, ערבוב לעתים קרובות, על 1 דקה.
להוסיף מרק 1 כוס בכל פעם עד אורז הוא כמחצית מבושל, המאפשר לכל תוספת להיספג לפני הוספת הבא ערבוב לעתים קרובות, על 9 דקות. מערבבים באספרגוס, אפונה (אם שימוש טרי), ופטרוזיליה. המשך להוסיף מרק על ידי כוסולים ערבוב עד אורז הוא כמעט רך, על 6 דקות יותר.
הוסף אפונה (אם משתמשים קפוא). מבשלים עד האורז הוא רך אבל עדיין מוצק לנשוך תערובת הוא שמנת, על 2 דקות יותר.
מוסיפים 3/4 כוס גבינה ו 2 כפות חמאה. מערבבים עד גבינה וחמאה להמס. מתבלים במלח ופלפל.
מגישים, מעבירים גבינה נוספת לצד.
שווקי החקלאים מוכרים לעתים קרובות שום ירוק באביב. זה נראה דומה בצל ירוק, עם קצה שורש לבן גבעול ירוק ארוך. לפעמים בקצה השורש יש נורה קטנה כי הוא tinged עם ורוד.