ריזוטו בגביע לימון
ריזוטו בגביע לימון דורש כ -40 דקות מההתחלה ועד הסוף. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 8 גרם חלבון , 8 גרם שומן ובסך הכל 365 קלוריות . תמורת 1.43$ למנה , תקבלו מתאבנים שמשרתים 6. 3 אנשים מצאו שהמתכון הזה טעים ומשביע. זהו מתכון במחיר סביר לחובבי אוכל ים תיכוני. אם יש לכם חמאה, גרידת לימון, שאלוט וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 45% . מתכונים דומים: ריזוטו לימון אספרגוס , ריזוטו לימון ו-Arënkha Msc עם פירורים מטוגנים באנשובי וריזוטו רוזמרין לימון .
הוראות
בסיר בינוני מביאים את המרק ו-1/2 כוס מים לרתיחה. מכסים את המרק ושומרים חם על אש נמוכה.
בסיר בינוני וכבד ממיסים 2 כפות מהחמאה על אש בינונית.
מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד לריכוך אך לא חום, כ-3 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים לציפוי בחמאה.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין, כ-3 דקות.
מוסיפים 1/2 כוס מהמרק המבעבע ומערבבים עד לספיגה כמעט מלאה, כ-2 דקות. ממשיכים לבשל את האורז, מוסיפים את המרק 1/2 כוס בכל פעם, מערבבים מתמיד ומניחים לכל תוספת של המרק להיספג לפני הוספת הבאה, עד שהאורז רך אך עדיין יציב לביס והתערובת קרמית, בערך 20 דקות.
מסירים מהאש. מערבבים פנימה את כף החמאה הנותרת, 2 כפות פרמזן, גבינת מסקרפונה, גרידת הלימון ומיץ, והמלח והפלפל.
להגשה, חתכו 1/4 אינץ' מהתחתית של כל לימון כך שיעמדו בפני עצמם. הסר 1 אינץ' מקצה הגבעול. בעזרת כף אשכולית שולפים את בשר הלימון וזורקים. ממלאים כל לימון בכ-1/2 כוס ריזוטו.
מפזרים את החלק העליון עם 2 כפות הפרמזן הנותרות.