קושיקשה
מוכן ב40 דק.
מנות6
ציון בריאות5
מגזין

ריזוטו בגביע לימון

ריזוטו בגביע לימון
ריזוטו בגביע לימון דורש כ -40 דקות מההתחלה ועד הסוף. חלק אחד מהמנה הזו מכיל בערך 8 גרם חלבון , 8 גרם שומן ובסך הכל 365 קלוריות . תמורת 1.43$ למנה , תקבלו מתאבנים שמשרתים 6. 3 אנשים מצאו שהמתכון הזה טעים ומשביע. זהו מתכון במחיר סביר לחובבי אוכל ים תיכוני. אם יש לכם חמאה, גרידת לימון, שאלוט וחופן מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה ללא גלוטן . בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 45% . מתכונים דומים: ריזוטו לימון אספרגוס , ריזוטו לימון ו-Arënkha Msc עם פירורים מטוגנים באנשובי וריזוטו רוזמרין לימון .

הוראות

1
בסיר בינוני מביאים את המרק ו-1/2 כוס מים לרתיחה. מכסים את המרק ושומרים חם על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
רצועת קליפת לימון אחתרצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
2
בסיר בינוני וכבד ממיסים 2 כפות מהחמאה על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
3
מוסיפים את השאלוט ומטגנים עד לריכוך אך לא חום, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כגון מנגולד שוויצרי, קולארדים, רפיני או ירוקי סלק, גבעולים גזומיםכגון מנגולד שוויצרי, קולארדים, רפיני או ירוקי סלק, גבעולים גזומים
4
מוסיפים את האורז ומערבבים לציפוי בחמאה.
מרכיבים שתצטרך
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
5
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
6
מוסיפים 1/2 כוס מהמרק המבעבע ומערבבים עד לספיגה כמעט מלאה, כ-2 דקות. ממשיכים לבשל את האורז, מוסיפים את המרק 1/2 כוס בכל פעם, מערבבים מתמיד ומניחים לכל תוספת של המרק להיספג לפני הוספת הבאה, עד שהאורז רך אך עדיין יציב לביס והתערובת קרמית, בערך 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
7
מסירים מהאש. מערבבים פנימה את כף החמאה הנותרת, 2 כפות פרמזן, גבינת מסקרפונה, גרידת הלימון ומיץ, והמלח והפלפל.
מרכיבים שתצטרך
מסקרפונהnameמסקרפונהname
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
8
להגשה, חתכו 1/4 אינץ' מהתחתית של כל לימון כך שיעמדו בפני עצמם. הסר 1 אינץ' מקצה הגבעול. בעזרת כף אשכולית שולפים את בשר הלימון וזורקים. ממלאים כל לימון בכ-1/2 כוס ריזוטו.
מרכיבים שתצטרך
קמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכיתקמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכית
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
9
מפזרים את החלק העליון עם 2 כפות הפרמזן הנותרות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
10
מגישים מיד.