ריזוטו לימון ופרמזן
ריזוטו לימון ופרמזן יכול להיות רק תוספת אתה מחפש. מנה אחת מכילה 252 קלוריות, 6 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. והוא מתאים להגשה ל 8 מנות סועדים.. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. גשו לסופר וקנו מים, מיץ לימון, קליפת לימון, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 35 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ו דיאט. מתכונים דומים: ריזוטו לימון פרמזן, ריזוטו עוף ולימון פרמזן, ו ריזוטו לימון שמנת פרמזן עם אפונה תינוק.
הוראות
ב 2-סיר ליטר, מרק חום, מים ומלח לרתיחה מעל חום בינוני-גבוה. להפחית את החום נמוך כדי לשמור על מרק חם.
בתנור הולנדי של 4 עד 5 ליטר, מחממים חמאה ושמן על אש בינונית עד שהחמאה מפסיקה לרחוש. מערבבים באורז עד מצופה וחום, ערבוב כל הזמן, עד גרעינים הם מעט שקוף סביב הקצוות.
מוסיפים יין וחום 3 דקות יותר, מערבבים כל הזמן, עד שהאורז סופג נוזלים.
להפחית את החום בינוני נמוך ומערבבים היטב.
להוסיף 1 מרק כוס (מצקת 1/2 כוס עובד היטב להוספת מרק) לאורז כך שיש רק מספיק כדי בקושי לכסות את האורז. המשך בישול ערבוב על 5 דקות או עד אורז ספג את רוב מרק.
מוסיפים עוד מרק 1 כוס ומבשלים כ 5 דקות יותר, ערבוב כל הזמן, עד מרק נספג כמעט. חזור פעמיים, הוספת 1 מרק כוס בכל פעם ובישול עד מרק נספג כמעט ואורז הוא אל דנטה (המשרד לנשוך) וקרם. מערבבים גבינה, קליפת לימון ומיץ לימון.
הסר מהחום ומפזרים פטרוזיליה.