ריזוטו עגבניות-בזיליקום
המתכון ריזוטו עגבניות בזיליקום יכול להיות מוכן אם תרצו תוך כ-33 דקות. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 391 קלוריות, 9 גר' של חלבון, ו 16 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. רק מעטים מאוד אהבו את המנה הזו. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, אם יש לכם שמן זית, בזיליקום, חמאה וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. עם כפית ציון של 34% המנה הזאת לא כל כך מדהימה. נסו ריזוטו עגבניות ובזיליקום, ריזוטו בזיליקום עגבניות שמנת, ו ריזוטו עגבניות ובזיליקום עם מסקרפונה (מתכונים דומים).
הוראות
להביא מרק לרתיחה בסיר 3 ליטר (לא להרתיח). שמור על חום נמוך.
מחממים מחבת עמוקה של 10 אינץ ' מעל חום בינוני. ממיסים 1 כף חמאה עם שמן זית במחבת; מבשלים עד שהחמאה נמסה.
מוסיפים בצל; מטגנים 5 דקות או עד מכרז.
להוסיף אורז; לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן. מערבבים ביין; לבשל 30 שניות או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן. מערבבים 1 מרק כוס; לבשל 5 דקות או עד הנוזל נספג כמעט, ערבוב כל הזמן.
להוסיף מרק שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן עד כל חלק של מרק נספג לפני הוספת הבא (כ 14 דקות).
הסר מהחום; מערבבים הנותרים 1 כף חמאה, גבינה, ושאר החומרים. לכסות ולתת לעמוד 2 דקות.