קושיבינוני
מוכן ב25 דק.
מנות4
ציון בריאות8
מגזין

ריזוטו עם אפונה באביב, חזיר, גבינת פונטינה

ריזוטו עם אפונה באביב, חזיר, גבינת פונטינה
נסו ריזוטו האביב עם אפונה וקישואים, ריזוטו אביב עם קישואים ואפונה, ו ריזוטו האביב עם אפונה וקישואים (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את שמן הזית וחצי החמאה בסיר תחתית כבד וחום עד רוחש על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
מוסיפים את הבצל, ומבשלים עד שקוף, ערבוב לעתים קרובות, על 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
3
מוסיפים את האורז, ומערבבים כדי לצפות את האורז לחלוטין עם תערובת השמן. מבשלים במשך 3 דקות נוספות, ערבוב לעתים קרובות.
מרכיבים שתצטרך
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
4
מוסיפים את היין לסיר, מערבבים כדי לערבב וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהיין נספג.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
5
מוסיפים מצקת של מרק חם וממשיכים לבשל, תוך ערבוב כל הזמן. כמו כל תוספת של מרק נספג, להוסיף עוד, ערבוב כל הזמן עד שהאורז הוא רק קצת מוצק לנשוך, כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
6
עם תוספת אחרונה של מרק, מוסיפים את האפונה, בשר חזיר, גבינת פונטינה, גרידת לימון ובזיליקום. מערבבים לערבב, ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות, ואז להסיר מהחום. מערבבים ב 2 כפות הנותרים של חמאה וגבינת פונטינה, ומערבבים עד הגבינה נמסה לחלוטין לתוך האורז. ריזוטו צריך להיות עקביות שמנת שמתיישב על צלחת כאשר כפיות. אם לא, רזה עם מלאי נוסף או מים עד עקביות שמנת הוא הגיע.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
גבינת פונטינהגבינת פונטינה
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת4-1/2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
1 בצל אדום, קוביות קטנות1 בצל אדום, קוביות קטנות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
חרדל מוכן, אופציונליחרדל מוכן, אופציונלי
7
מגישים מיד על צלחות חמות.

יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.

איטלקית ניתן לזווג עם קיאנטי, Trebbiano, ו Verdicchio. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. הבדיאני A Coltibuono Cultusboni RS Chiani Classico (חצי בקבוק) עם 4.3 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 11 דולר לבקבוק.
Badia A Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (חצי בקבוק)
Badia A Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (חצי בקבוק)
זהו יין פירותי, רך טיפוסי כי הוא ידידותי במיוחד מזון.