ריזוטו עם אפונה באביב, חזיר, גבינת פונטינה
נסו ריזוטו האביב עם אפונה וקישואים, ריזוטו אביב עם קישואים ואפונה, ו ריזוטו האביב עם אפונה וקישואים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את שמן הזית וחצי החמאה בסיר תחתית כבד וחום עד רוחש על אש בינונית.
מוסיפים את הבצל, ומבשלים עד שקוף, ערבוב לעתים קרובות, על 5 דקות.
מוסיפים את האורז, ומערבבים כדי לצפות את האורז לחלוטין עם תערובת השמן. מבשלים במשך 3 דקות נוספות, ערבוב לעתים קרובות.
מוסיפים את היין לסיר, מערבבים כדי לערבב וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהיין נספג.
מוסיפים מצקת של מרק חם וממשיכים לבשל, תוך ערבוב כל הזמן. כמו כל תוספת של מרק נספג, להוסיף עוד, ערבוב כל הזמן עד שהאורז הוא רק קצת מוצק לנשוך, כ 20 דקות.
עם תוספת אחרונה של מרק, מוסיפים את האפונה, בשר חזיר, גבינת פונטינה, גרידת לימון ובזיליקום. מערבבים לערבב, ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עוד 5 דקות, ואז להסיר מהחום. מערבבים ב 2 כפות הנותרים של חמאה וגבינת פונטינה, ומערבבים עד הגבינה נמסה לחלוטין לתוך האורז. ריזוטו צריך להיות עקביות שמנת שמתיישב על צלחת כאשר כפיות. אם לא, רזה עם מלאי נוסף או מים עד עקביות שמנת הוא הגיע.
מגישים מיד על צלחות חמות.