שומר וסלט כתום עם פסטו אגוז
שומר וסלט כתום עם פסטו אגוז יכול להיות מתכון טוב להרחיב את קופסת מתכון מנות ראשונות שלך. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון טבעוני יש 281 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 17 גרם של שומן למנה. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. גשו לסופר וקנו אגוזי מלך, שמן זית, מלח ים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. נסו סלט עוף אגוזים שומר, אגס אסייתי, שומר וסלט אגוזים, ו סלק קלוי, שומר וסלט אגוזים (מתכונים דומים).
הוראות
בחר כמה מן העלים מן צמרות שומר ושמורה. חתוך ושמור את הגבעולים לציפוי ולבישול הדגים במתכון המקרל. אם השכבה החיצונית של כל הנורות היא חבולה או נראה מיובש במקצת, להסיר ולהשליך שכבה.
חותכים את הנורות לשניים, לאורכו, ולשים אותם על משטח שטוח.
חותכים כל חצי ל 3 חתיכות שוות כך שהם נראים קצת כמו חלקים של טריז כתום.
מחממים מחבת גדולה ומוסיפים שמן זית. כאשר השמן חם מעט, להסיר את המחבת מהחום. מסדרים את השומר בשכבה אחת בתחתית המחבת ומתבלים עם המלח והפתיתים של הפלפל האדום. להחזיר את המחבת לחום ולבשל, ללא הפרעה, עד השומר הופך חום בהיר בצד הראשון, 3 עד 5 דקות. השתמש מרית או מלקחיים כדי להפוך את השומר בצד השני שלה. כאשר הוא חומים בצד השני, להסיר את המחבת מהחום ולהוסיף את היין הלבן. מתבלים במלח, טועמים ומחזירים את המחבת לחום. מבשלים מעל להבה נמוכה עד שכל היין מצטמצם. איך תדע? אתה תשמע את רוחש השומר בשמן כאשר היין מתייבש. הכנס סכין לתוך כמה חתיכות שומר. הם צריכים להיות עדינים ומניבים. אם לא, להוסיף 1/2 כוס המים. מבשלים עד שהמים מתאדים. במידת הצורך, להוסיף עד כוס אחרת (או אולי יותר אם נורות שומר היו גדולים במיוחד), במרווחים קטנים, לבשל את השומר עד שהוא רך. תטעם חתיכה קטנה לתיבול. באופן אידיאלי, לא צריך להיות מעט מאוד נוזל שנותר בסוף התהליך.
הסר את השומר מן המחבת ולהניח בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.
השתמש במרגמה ועלי לטחון את האגוזים. לחלופין, קוצצים אותם בסכין גדולה. בקערה קטנה להקציף יחד את האגוזים עם מיץ לימון, קמצוץ של מלח ים, שמן אגוזי לוז וליקר תפוזים. טעם לתיבול. תניח בצד.
להעביר את השומר לקערת הגשה ולזרוק עם כמה פסטו אגוז.
מוסיפים את החלקים הכתומים ועלי ארוגולה עם 2 כפות פרוסות גבעול שומר וזורקים כדי להתמזג. טעם לתיבול.