שוקולד לבן קפוא ומוס אגוזים
שוקולד לבן קפוא ומוס אגוזי לוז נטול גלוטן, קינוח. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 194 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. אם יש לך אגוזי לוז, מים, ציפוי מוקצף, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: אדום, לבן וכחול (מוס שוקולד לבן, ג'לי אוכמניות, קוקוס דקוויוז עם עוגיות אגוזי לוז), שוקולד לבן קפוא ומיץ אגוזי לוז, ו פאי מוס חגב שוקולד לבן קפוא.
הוראות
מניחים חלמונים בקערה בינונית.
שלב 3 כפות מים, חמאה, ושוקולד בסיר גדול, כבד על חום בינוני, ערבוב כל הזמן עד שהשוקולד נמס. בהדרגה להוסיף תערובת שוקולד חלמונים ביצה, ערבוב כל הזמן עם מקצף. להחזיר תערובת שוקולד למחבת; לבשל על חום בינוני עד עבה (כ 3 דקות), ערבוב כל הזמן.
הסר מהחום; מערבבים בליקר. מגניב במקצת.
מניחים קרם של טרטר, מלח, חלבונים ביצה בקערה גדולה; להכות עם מיקסר במהירות גבוהה עד קצף.
שלב סוכר 2/3 כוס מים בסיר; להביא לרתיחה. לבשל, בלי לערבב, עד רשם מדחום ממתקים 23
בהדרגה לשפוך סירופ סוכר חם בזרם דק לתוך תערובת ביצה לבן, פועם במהירות גבוהה עד פסגות נוקשות טופס (5 עד 7 דקות).
מערבבים בעדינות רבע מהתערובת של ביצה לבנה לתוך תערובת שוקולד; מקפלים בעדינות בתערובת הביצה הלבנה הנותרת. מקפלים פנימה ציפוי מוקצף ואגוזי לוז. תערובת כפית לתוך מיכל מקפיא בטוח; להקפיא 8 שעות או לילה.