שורש ירקות מוקרמים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנות ראשונות, אז תנו הזדמנות ל שורש ירקות מוקרמים. והוא יספק כ 4 מנות. מנה אחת מכילה 629 קלוריות, 22 גרם חלבון ו 27 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %38 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו פירורי לחם, שום, פרמזן ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 2 שעות ו 10 דקות. מתכונים דומים: Gratin ירקות שורש, שורש-ירקות מוקרמים, ו Gratin ירקות שורש.
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F. לרסס 9 על 9 אינץ צלחת אפייה עם ספריי בישול.
בסיר קטן, מחממים את החלב עם הקורנית מעל חום בינוני-נמוך עד חם.
בסיר בינוני על חום בינוני, להמיס את החמאה עם שמן קנולה.
מוסיפים את השום ומבשלים 1 דקה.
מוסיפים את הקמח ומבשלים ערבוב כל הזמן עד הקמח הוא חום זהוב קלות, על 2 דקות. לאט לאט להקציף בחלב החם. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים עד עבה מאוד. מערבבים את צ ' דר, תבלין פשטידת דלעת ומלח ופלפל לפי הטעם.
מעיל החלק התחתון של צלחת אפייה מוכן עם שכבה דקה של הרוטב.
מניחים שכבה אחת של גזר מעט חופף בתחתית תבנית האפייה. למעלה עם שכבה חופפת של הגזר הלבן.
יוצקים שליש מהרוטב מעל. חזור עם שתי שכבות נוספות כל אחד מהגזר והגזר הלבן, המסתיים ברוטב.
בקערה קטנה, מערבבים יחד את פירורי הלחם, פרמזן, פטרוזיליה ומלח ופלפל לפי הטעם. מפזרים באופן שווה מעל החלק העליון של gratin.
אופים עד gratin מבעבע ואת ציפוי הוא השחמה, וכאשר פירסינג דרך הירקות תשואה בקלות, על 1 1/2 שעות. אם החלק העליון מתחיל להשחים מהר מדי, מכסים בנייר כסף.
תן לנוח 10 דקות לפני ההגשה.