שעועית טוסקנית
צריך ללא גלוטן ותוספת טבעונית? שעועית טוסקנית יכולה להיות מתכון מדהים לנסות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה אחת מכילה 237 קלוריות, 7 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %9 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו צי, מלח ים גס, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 75 שעות. נסו שעועית טוסקנית, שעועית לבנה טוסקנית, ו עוף טוסקני ושעועית (מתכונים דומים).
הוראות
אם משתמשים בסיר טרה קוטה בפעם הראשונה, משרים אותו במים כדי לכסות לפחות 6 שעות, ואז לנקז.
שים שעועית, מים, מרווה, עלה דפנה, וראש שלם של שום בסיר שעועית. כיסוי לאט להביא רתיחה מעל חום נמוך; זה יכול לקחת 2 3/4 שעות בסיר שעועית או 1 שעה בסיר.
שעועית מבושלת עד רך ורך אבל לא רגשני, על 45 דקות בסיר שעועית או 35 עד 40 דקות בסיר.
הסר מחום ושעועית קרירה, מכוסה, 15 דקות. מערבבים במלח ים.
מסננים כמעט את כל נוזל הבישול משעועית (שמורה להכנת מרק אם תרצה) ופולי העונה עם מלח ים ופלפל לפי הטעם.
שעועית שמלה עם שמן ליד השולחן.
* Willinger חושב שעועית מיובשת הם הטובים ביותר כאשר נעשה שימוש בתוך 1 שנה של הקציר; חשוב לרכוש אותם מחנות שיש מחזור מוצרים גבוה.* שעועית ניתן לבשל 1 יום קדימה, מקורר לחלוטין, חשוף, ואז מקורר, מכוסה.