קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות39
מגזין

שעועית צ'ילי של אמא

שעועית צ'ילי של אמא
המתכון של אמא שעועית צ'ילי יכול לספק את התשוקה האמריקאית שלך בערך 45 דקות. אתה מקבל מנה עיקרית שמספיקה ל 4 מנות. מנה אחת מכילה 653 קלוריות, 40 גרם חלבון ו 11 גרם שומן. 203 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זה מושלם עבור אוהדי סופרבול אמריקאי. גשו לסופר וקנו שמן זית, פלפל חלפיניו, סוכר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו וידאו: אורז ושעועית פורטוריקנית אותנטיים של אמא, מטבל צ'ילי - שימורי tamales, שעועית צ' ילי, רוטל ועוד לעשות לטבול טעם, ו קציץ הבשר הטוב ביותר של אמא שלי (מתכונים דומים).

הוראות

1
1 להתחיל עם שעועית פינטו. (אם משתמשים בשעועית משומרת, לשטוף אותם לדלג לשלב 2.)
מרכיבים שתצטרך
שעועית משומרתשעועית משומרת
שעועית פינטושעועית פינטו
2
שים את השעועית לתוך סיר גדול לכסות עם לפחות 3 אינץ ' של מים (כ 3 ליטרים של מים). מביאים לרתיחה ולהוריד את החום לרתיחה. מבשלים, מכוסה, במשך כ 2 1/2 שעות או עד שעועית מכרז. דרך אגב, אמא שלי משתמשת בסיר לחץ כדי לבשל שעועית פינטו. כדי לבשל שעועית עם סיר לחץ, לבשל לא יותר מ 2 כוסות של שעועית בסיר לחץ 4 ליטר, עם המים הוסיף עד שהוא מגיע לקו המילוי המצוין על הקיבולת של סיר הלחץ. מבשלים את השעועית במשך 35 דקות עם 15 קילו של לחץ וחום נמוך. לאחר 35 דקות, לאפשר את סיר הלחץ להתקרר לחלוטין. ודא כי סיר הלחץ התקרר לחלוטין לפני הפתיחה, ואם יש התנגדות בעת הפתיחה, לא לפתוח אותו. בצע את ההוראות עבור המותג הספציפי שלך של סיר לחץ. (ראה עצות בטיחות על תנורי לחץ.) 2 בעוד השעועית מבשלים את האורז על פי ההוראות על חבילת האורז.
מרכיבים שתצטרך
שעועית פינטושעועית פינטו
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
10 שיני שום, שלמות10 שיני שום, שלמות
3
מוסיפים כף חמאה לאורז בזמן שהוא מבשל לטעם.3 במחבת גדולה, בצל מטוגן ושום ב 2 כפות שמן זית עד שקוף על חום גבוה בינוני. להעביר את הבצל לצד אחד של המחבת, להפוך את החום גבוה, חום את הבשר מן הבצל באותו מחבת. (אם אין לך מחבת גדולה מספיק, להשתמש בשני מחבת קטנה נפרדת עבור בצל ובשר.)
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
מוסיפים אבקת צ ' ילי לבשר כפי שהוא בישול. התחל עם כף אחת, ולהוסיף יותר לפי הצורך לפי הטעם. מערבבים את הבצל והשום.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף1 כפית אורגנו מיובש, ועוד לזילוף
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
5
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
מרכיבים שתצטרך
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
6
הוסף פחית עגבניות אחת.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
7
מוסיפים פלפל חלפיניו פרוס.
מרכיבים שתצטרך
ליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוטליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוט
8
הוסף 1 כפית מלח.
מרכיבים שתצטרך
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
9
להוסיף 1 כפית סוכר כדי לנטרל את החומציות של העגבניות. 4 ברגע שהשעועית מבושלת, לנקז אותם.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
10
מוסיפים את השעועית לבשר ובצל, מוסיפים עוד כפית מלח לשעועית כשהם נכנסים. מבשלים במשך 5-10 דקות, טעימות והוספת מלח יותר במידת הצורך. מערבבים עלי כוסברה ממש לפני ההגשה, או מפזרים על גבי.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
11
מגישים מעל אורז או עם טורטיות תירס חמות.
מרכיבים שתצטרך
טורטיה תירסטורטיה תירס
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל

יין מומלץ: קאווה, Grenache, שיראז

צ ' ילי עובד ממש טוב עם קאווה, גרנאש ושיראז. אלה אדומים עסיסיים אין יותר מדי טאנין (חשוב עבור מאכלים חריפים), אבל יין מבעבע כמו קאווה יכול לאלף את החום אפילו טוב יותר. אתה יכול לנסות Cava Mestres Reserva Brut 1312. מבקרים די אוהבים את זה עם 4.6 מתוך דירוג 5 כוכבים ומחיר של כ 19 דולר לבקבוק.
קאווה מסטרס רזרבה ברוט 1312
קאווה מסטרס רזרבה ברוט 1312
קש חיוור צהוב בצבע עם גוונים ירוקים גלויים בועות בסדר, אלגנטי. השתקפות ברורה של הבציר: עדינות עדינה עם ניחוחות אינטנסיביים של פירות לבנים, פרחים ועשבי תיבול טריים לחתוך. על החיך הוא טרי, חושף איזון גדול של מתיקות וחומציות. נעים וקל לשתות.