קושיבינוני
מוכן ב45 דק.
מנות3
ציון בריאות0
מגזין

שעועית שחורה מתוקה

שעועית שחורה מתוקה
גשו לסופר וקנו סודה לשתיה, סוכר, רוטב סויה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן) ציון כף של 6%. מתכונים דומים: בטטות ושעועית שחורה, שעועית שחורה וקינוח בטטה, ו דרום מערב בטטות ושעועית שחורה.

הוראות

1
יש לשטוף את השעועית היבשה. בקערה עמוקה, לערבב את 3 כוסות מים וסודה לשתייה, ערבוב כדי לפזר את סודה לשתיה.
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייהסודה לשתייה
שעועית יבשהשעועית יבשה
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
קערהקערה
2
מוסיפים את השעועית ונותנים להם להשרות, שקוע לחלוטין, בטמפרטורת החדר לפחות 8 שעות או רצוי 10 עד 12 שעות (אם זה חם מאוד במטבח שלך, להשרות את השעועית במקרר במשך 24 שעות). עם השריית השעועית, הם יתנפחו פי כמה מגודלם המקורי. כדי לוודא שהם נשארים לחים לאורך השרייה, להחדיר סאראשי או כמה שכבות של גזה ארוגה דק או בכותנה ומניחים ישירות על השעועית השריה.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
ציוד שתשתמש בו
2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף
3
להעביר את השעועית הנפוחה ומה שנותר מהמים השריית שלהם לסיר 3 ליטר עמוק. אם השעועית כבר לא מכוסה במים, מוסיפים מים לפי הצורך כדי לכסות אותם.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
4
מניחים מעל חום בינוני גבוה ומביאים לרתיחה. Skim משם כל אקו (קצף, חלאות, או סרט) עם רחפן רשת בסדר ולהוסיף מים לפי הצורך כדי לכסות את השעועית על ידי 1 אינץ'. התאם את החום כדי לשמור על רתיחה יציבה, לא נמרצת מדי.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
SkimmerSkimmer
5
מניחים את הבד שבו השתמש בעת השריית השעועית על גבי השעועית הבוערת. הבד יהפוך דהוי, אבל אם זה סאראשי או בד מוסיקלי חסון אחר, זה יכול להיות בשימוש חוזר לאותה מטרה כמה פעמים. אם יש לך אוטושי-buta או מכסה שטוח אחר מעט קטן יותר בקוטר מאשר שולי הסיר, למקם אותו על גבי הבד.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
6
מבשלים את השעועית במשך 2 שעות, בודקים את עוצמת החום ואת מפלס המים כל 15 עד 20 דקות. באופן אידיאלי, השעועית תבשל בעדינות במים שבקושי מכסה אותם. לאורך כל, לשמור על פני השטח של שעועית לח עם הבד (ו אוטושי-buta).
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
מיםמים
7
כמו שעועית לבשל, כמה עורות עשויים לשחרר וכמה שעועית עשויה לפצל, אבל לא אינדיקציה טובה של רוך. כדי לבדוק רוך, לקחת שעועית מן הסיר, וכאשר מגניב מספיק כדי להתמודד בנוחות, להחזיק אותו בין האגודל ואת הזרת ולחץ בעדינות. זה אמור להיכנע בקלות. (בדיקת קמצוץ זו מדויקת משום שהזרת היא בדרך כלל אצבע" חלשה " ויכולה להפעיל פחות לחץ בצביטה. אם שעועית מבוימת יכולה להיכנע ללחץ חלש זה, אתה יכול להיות בטוח שזה רך.) זמני הבישול משתנים במידה ניכרת עם הגיל והמגוון של פולי הסויה. במקרים מסוימים, הייתי צריך לבשל שעועית במשך 4 או יותר שעות. המשך לבשל את השעועית, לבדוק את מפלס המים לעתים קרובות והוספת מים לפי הצורך כדי לשמור על שעועית בקושי מכוסה, עד שהם רכים לחלוטין. בשלב זה, את השעועית ואת נוזל הבישול שלהם ניתן להעביר מיד לצנצנת זכוכית, מכוסה בבד, ואז עם מכסה הדוק הולם, ומקורר עד 3 ימים. (לפני סגירת הצנצנת, ודא שאף אחד מהשעועית אינו חשוף לאוויר.)
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
1
מערבבים את הסוכר ו 1 1/2 כוסות מים בסיר עמוק, כבד 2 ליטר מעל חום בינוני, ערבוב כדי לפזר את הסוכר. להפחית את החום מעט ולהמשיך לבשל, ערבוב מדי פעם, עד הנוזל הוא סירופ מופחת כ 1 כוס. זה צריך לקחת בערך 10 דקות. במהלך תהליך הפחתת זה הבועות יהפכו די מקציף.
מרכיבים שתצטרך
צמצוםצמצום
סוכרסוכר
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
2
כאשר מוכן לשלב את הסירופ ושעועית, להסיר את אוטושי-buta ובד מן השעועית בסיר או לפתוח את הצנצנת לקלף בחזרה את הבד ולהעביר לסיר כבד.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
סירופסירופ
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
סירסיר
3
מוסיפים את הסירופ, מחליפים את הבד, ומביאים לרתיחה מעל חום בינוני. מבשלים במשך 10 דקות, או עד השעועית מכוסים בקושי עם סירופ.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
סירופסירופ
4
הסר מהחום ולאפשר לשעועית להתקרר לטמפרטורת החדר בסירופ. במהלך תהליך הקירור, המתיקות של הסירופ חודרת לליבת השעועית. ודא את השעועית מכוסים בד כפי שהם מגניבים כדי למנוע התקמטות מוגזמת של עורם.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
סירופסירופ
5
לקלף בחזרה את הבד, להוסיף את רוטב הסויה לסירופ מקורר (זה יהיה לרכך את המתיקות האינטנסיבית), ומערבבים להפיץ היטב. החלף את הבד ומניח את הסיר על אש נמוכה. מביאים את הסירופ לאט לרתיחה ומבשלים 2 דקות, ואז להסיר את הסיר מהחום. אפשר שעועית מכוסה בד וסירופ להתקרר לטמפרטורת החדר שוב. בתהליך הקירור הסופי מתפתחים הטעמים ומתמזגים.
מרכיבים שתצטרך
רוטב סויהרוטב סויה
שעועיתשעועית
סירופסירופ
ציוד שתשתמש בו
סירסיר
6
מניחים את השעועית בצד כדי להתקרר לחלוטין, ולאחר מכן להעביר אותם עם הסירופ שלהם לצנצנת זכוכית נקייה. לאטום עם מכסה הדוק ומקרר עד 10 ימים. אם אתה רוצה לאחסן את השעועית במשך זמן רב, להשתמש צנצנות שימורים חסינת חום ולעבד באמבט מים רותחים כפי שהיית ריבה או ג ' לי, ואז לאחסן את הצנצנות מקורר במקרר במשך עד 2 חודשים.
מרכיבים שתצטרך
שעועיתשעועית
ג'ליג'לי
סירופסירופ
מיםמים
ריבהריבה
ציוד שתשתמש בו
צנצנת שימוריםצנצנת שימורים
7
הודפס מחדש באישור מ Kansha: חוגגים יפן טבעוני ולא צמחוני מסורות על ידי אליזבת Andoh. זכויות יוצרים © 2010 By Elizabeth Andoh; photographs copyright © 2010 by Leigh Beisch. Published by Ten Speed Press, an imprint of the Crown Publishing Group, a division of Random House, Inc. ניו יורק.אליזבת ' אנדו היא הרשות האמריקאית למטבח היפני. היא הפכה את יפן לביתה מאז 1967 ומחלקת את זמנה בין טוקיו לאוסקה, כשהיא מנהלת תוכנית קולינרית בשם "טעם התרבות". ספרה Washoku זכה ב-2006 בפרס IACP jane Grigson עבור מלגה מכובדת לכתיבת מזון והיה מועמד לפרס ג ' יימס בירד.