תפוחי אדמה וקיץ סקווש עם רוטב מנטה שחור
תפוחי אדמה וקיץ סקווש עם רוטב מנטה שחור עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 4 . מנה אחת מכילה 432 קלוריות, 17 גרם חלבון ו 23 גרם שומן. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 40 דקות. גשו לסופר וקנו עלי נענע, התאדו חלב, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בגבינת האיכר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת גבינה משמש חקלאי כקינוח. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור יום העצמאות. מתכונים דומים: קל חלב ללא רוטב קורמה עם חומוס שחור, תפוחי אדמה סגולים ודלעת חמאה, סקווש קיץ בגריל עם פטיאן ונענע, ו קיץסקווש ממולא בגבינת עיזים ונענע.
הוראות
Combine black mint, chiles, cheese, garlic, half-and-half, and lemon juice in food processor. Pulse until mixture forms a smooth sauce.
Add salt to taste and set aside. Makes about 2 cups of sauce.
In a 12-inch sauté pan, heat two tablespoons oil on medium heat until shimmering, then add potatoes. Gently cook, stirring frequently so to avoid sticking, until potatoes are just cooked through, about ten minutes.
Add salt to taste, and remove to a bowl with tongs or a slotted spoon, leaving oil in pan.
Increase heat to high and add two remaining tablespoons oil.
Add zucchini and cook over high heat until lightly caramelized around edges, about five minutes. Salt to taste, then return potatoes to pan and cook one additional minute.
Serve and top with black mint sauce, and hot sauce if desired.