סופלה תפוזים אפוי
סופלה תפוזים אפוי הוא מתכון צמחוני לקטו-אובו עם 8 מנות. מנה אחת מכילה 81 קלוריות , 4 גרם חלבון ו -3 גרם שומן . תמורת 31 סנט למנה , מתכון זה מכסה 4% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. זהו מתכון זול לחובבי אוכל ים תיכוני. למתכון הזה מטעם הבית יש מעריץ אחד. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-15 דקות . לא הרבה אנשים ממש אהבו את המתכון הזה. אם יש לכם חמאה, מלח, ביצים וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון כף משתפר של 0% . מתכונים דומים: סופלה תירס אפוי , סופלה שוקולד וסופלה ריבת ויסקי סביליה .
הוראות
הפרידו את הביצים; הניחו בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות. צפו תבנית סופלה בנפח 1.5 ליטר בכפית חמאה ופיזרו קלות 2 כפות סוכר; הניחו בצד.
בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה הנותרת. מוסיפים קמח, 1/4 כוס סוכר ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה את החלב ומקציפים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. מבשלים ומערבבים במשך 1-2 דקות או עד להסמכה.
מעבירים לקערה גדולה; מערבבים פנימה את קליפת התפוז, תמצית התערובת ואת החמאה הנותרת.
ערבבו כמות קטנה של תערובת חמה עם חלמוני הביצים; החזירו את הכל לקערה תוך כדי ערבוב מתמיד. הניחו להתקרר מעט.
בקערה קטנה עם מטרפות נקיות, הקציפו את חלבוני הביצה ואת קרם הטרטר במהירות בינונית עד שנוצרים פסגות רכות. הוסיפו בהדרגה את יתרת הסוכר, כף אחת בכל פעם, במהירות גבוהה עד שנוצרים פסגות יציבות.
בעזרת מרית, ערבבו כוס אחת של חלבונים לתוך הבלילה התפוזית עד שלא יישארו פסים לבנים. קפלו פנימה את שאר חלבוני הביצה עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים ב-400 מעלות צלזיוס במשך 25-30 דקות או עד שהחלק העליון תפוח והמרכז נראה מתייצב.