פאי אוכמניות עשוי להיות מתכון טוב להרחבת רפרטואר הקינוחים שלכם. תמורת 1.72 דולר למנה , מתכון זה מכסה 16% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מכסה 10 מנות. מנה אחת מכילה 931 קלוריות , 10 גרם חלבון ו -43 גרם שומן . לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא קלע בול. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש סוכר מגורען, מלח כשר, סוכר מגורען וסוכר מגורען. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך בערך שעתיים ו-10 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שמתכון זה ראוי לציון של 0% . ציון זה ניתן לשיפור. אם אהבתם את המתכון הזה, עיינו במתכונים דומים אלה: כיכר אוכמניות עם סירופ אוכמניות , פאי אוכמניות עם קלתית שקדים מתוקה , ופאי אוכמניות ופטל .
הוראות
1
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
2
ציוד מיוחד: תבנית פאי אחת (23 ס"מ)
3
צפו את תבנית הפאי בכף חמאה. נקו וקחו משטח גדול ושטוח. קמחו קלות את האזור.
מרכיבים שתצטרך
פירות יער מוגזמים
5 כוסות אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
1
שלבו את הקמח, הסוכר והמלח במעבד מזון וטחנו בפולסים עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את השומן ומקל אחד של חמאה.
מרכיבים שתצטרך
אוכמניות, זרקו פירות יער קטנים או רכים מדי
12 עד 14 אונקיות ריבת אוכמניות איכותית
ריבת אוכמניות איכותית
5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק
ועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרח
2
הוסיפו מעט ממי הקרח והמשיכו לערבב עד שזה נראה כמו חול רטוב. גרדו את דפנות הקערה לפני הוספת מים נוספים וטחנו שוב בפולסים עד שזה מתאחד לכדור.
מרכיבים שתצטרך
1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרח
3
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומגלגלים אותו לכדור.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס שומן, מקורר וחתוך לקוביות
שומן, מקורר וחתוך לקוביות
4
חותכים לשניים. שומרים את החצי השני. בעזרת מערוך, מרדדים את החצי הראשון, עד שיהיה ברוחב של לפחות 10 עד 12 ס"מ מתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ, בעובי של כ-0.6 ס"מ. מרדדים בעדינות את הבצק על מערוך מקומח ומניחים את הבצק בתבנית הפאי. לוחצים אותו לתחתית ולדפנות התבנית. מקררים עד לשימוש.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
ציוד שתשתמש בו
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
5
רדדו את החצי השני של הבצק לגודל גדול יותר מתבנית הפאי עבור החלק העליון של הפאי. הניחו אותו בזהירות על תבנית אפייה וקיררו אותו במקרר עד שהמילוי מוכן.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים קלויים (שמור 1 כף לקישוט)
כסף ללא נעליים
12 עד 14 אונקיות ריבת אוכמניות איכותית
ריבת אוכמניות איכותית
תלתלי שוקולד לבן לאפייה
5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק
ועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
ועוד 2 כפות מי קרח
2
ערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הריבה והניחו בצד.
מרכיבים שתצטרך
ריבה
3
מחממים את התנור מראש ל-425 מעלות פרנהייט.
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשה
4
מוציאים את תבנית הפאי מהמקרר ומוזגים לתוכה את המילוי.
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן קצוצים דק, בתוספת תוספת להגשה
5
מוציאים את הקרום העליון מהמקרר ומקפלים אותו על המערוך.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
6 עד 8 שזיפים גדולים, (בערך 1 1/2 פאונד), חתוכים לטריזים בגודל 1/4 אינץ'
6
הניחו את הבצק מעל הפאי. חתכו את הקצוות החופפים עד לקבלת תוספת של 3.5 ס"מ. הכניסו את קצוות הקלתית העליונה מתחת לקצוות הקלתית התחתונה, זה מבטל את הצורך בשטיפה עם ביצה. צבטו את החלק העליון כדי ליצור קצוות מחוספסים ואטומים מסביב לכל היקף הפאי. בעזרת חותכן בצק או סכין קטנה, חתכו פתח במרכז הקלתית העליונה.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
תותים טריים פרוסים נוספים
ציוד שתשתמש בו
קמח לכל מטרה, בתוספת תוספת במידת הצורך
רול פירות צהוב אחד
7
הכניסו את הפאי למרכז התנור ואפו, ללא הפרעה, במשך 15 דקות. הנמיכו את החום ל-175 מעלות צלזיוס ואפו 30 דקות נוספות.
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשה
8
בזמן שהפאי נאפה, ערבבו את הסוכר, המים ומיץ התפוזים בסיר קטן על אש נמוכה. בשלו על אש קטנה עד לצמצום של כמחצית מהסוכר ולצפות את גב הכף.
מרכיבים שתצטרך
צלעות חזיר, חתוכות למחצה דק
5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק
1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח
ציוד שתשתמש בו
חמאה, ועוד 3 כפות מומסות להברשה
9
פתחו את דלת התנור והוציאו את הרשת מעט החוצה.
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשה
10
יוצקים את התערובת מעל הפאי ולתוך הפתח בחלק העליון של הקלתית. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות צלזיוס ואפים 10 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשה
11
הוציאו את הפאי מהתנור ותנו לו להתקרר לחלוטין לפני הפריסה.