קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות15
מגזין

צלייה: מתלה חרדל ועשב מצופה טלה

צלייה: מתלה חרדל ועשב מצופה טלה
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מתלה חרדל ועשב מצופה כבש, מתלה כבש מצופה חרדל ועשב, ו צלעות כבש מצופות בעשב (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, מנטה, רוזמרין, 1/2 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל יחד בקערה קטנה.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
(או או רגיל)(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
2
טפטוף עם שמן זית ומערבבים לשלב. תניח בצד.
מרכיבים שתצטרך
1/4 בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך 1/4 כוס1/4 בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך 1/4 כוס
3
בואו הטלה לבוא לטמפרטורת החדר בעת הכנת הגריל. תדליק ארובה אחת מלאה בפחם. כאשר כל הפחם מואר ומכוסה באפר אפור, יוצקים ומסדרים את הגחלים בצד אחד של באח הפחם. הגדר סבכת בישול במקום, לכסות גיל ולאפשר לחמם מראש במשך 5 דקות. לנקות ולשמן את הסורג הצלייה. מתבלים את המדפים בנדיבות במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
4
מניחים את צד שומן כבש למטה קרוב, אבל לא ישירות מעל הגחלים. כיסוי וגריל עד שחום היטב, כ 8 דקות, סיבוב 180 מעלות חצי דרך.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
5
הסר מדפים מן הגריל ולמקם את צד השומן על מגש או קרש חיתוך.
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
6
מורחים את החרדל על הצד השמן של הכבש. בזהירות לחץ על תערובת פירורי לחם לתוך החרדל לתוך כל מדף.
מרכיבים שתצטרך
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו8 פרוסות דקות של חזיר וירג'יניה או פרוסצ'וטו
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
7
מניחים את המדפים בחזרה על הגריל, צד שומן למעלה, קרוב, אבל לא ישירות על הגחלים. המשך לבשל עד קריאה מיידית מדחום רושם 130 מעלות כאשר מוכנס לתוך הצד של המדף, עוד 8 עד 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
8
הסר מן הגריל ולתת מנוחה חשופה במשך 10 דקות.
ציוד שתשתמש בו
פתיתי ירקותפתיתי ירקות
9
חותכים בין כל צלע לצלעות ומגישים.