קישואים אורז גראטן
צריך מנות ראשונות ללא גלוטן? זוקיני אורז גראטן יכול להיות מתכון מרהיב לנסות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 11 גר' של חלבון, 29 גרם של שומן, וסך הכל 392 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קישואים, שיני שום, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 25 שעות. מתכונים דומים: קישואים אורז גראטן, קישואים ואורז גראטן, ו קישואים ואורז חום גראטן.
הוראות
מחממים תנור ל 232° עם מתלים בשלישים העליונים והתחתונים.
לבשל אורז על פי הוראות החבילה.
בעוד אורז מבשל, לזרוק קישואים עם 1 כף שמן 1/2 כפית מלח במחבת אפייה רדודה. לזרוק עגבניות עם 1/2 שמן כפות ו 1/4 כפית מלח במחבת אפייה אחרת.
קישואים צלויים בשליש העליון של תנור ועגבניות בשליש התחתון, הופכים ירקות פעם במחצית הדרך דרך צלייה, עד זהב רך וקליל, כ -10 דקות לעגבניות; 20 דקות לקישואים. תשאירי את התנור דולק.
בינתיים, לבשל בצל ושום עם 1/2 כפית מלח 2 כפות שמן במחבת כבדה גדולה, מכוסה, על אש נמוכה, ערבוב מדי פעם, עד מאוד רך, 15 עד 20 דקות.
מערבבים יחד תערובת בצל, אורז מבושל, ביצים, טימין, 1/4 כוס גבינה, 1 כף שמן, 1/4 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל.
מורחים חצי תערובת אורז בתבנית אפייה 2 ליטר רדודה, ואז למעלה עם חצי קישואים.
מורחים את תערובת האורז שנותרה על קישואים, ואז למעלה עם קישואים הנותרים. למעלה עם עגבניות טפטוף עם הנותרים 2 כפות שמן, ואז מפזרים הנותרים 1/4 כוס גבינה.
אופים בשליש העליון של התנור עד סט וחום זהוב, כ 20 דקות.