רגל כבש עם לפת קלויה
גשו לסופר וקנו בצל ירוק, עגבניות שזיפים, פטרוזיליה ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו -30 דקות. מתכונים דומים: קציצות כבש עם ירקות קלויים, מתלה של כבש עם לפת תינוק וסלסה מנטה ורדה, ו לפת קלויה.
הוראות
מקם מתלה בשליש התחתון של התנור מחממים ל 500 מעלות F. באמצעות סכין קילוף, לעשות חתכים עמוקים, 2 סנטימטרים זה מזה, בכל רחבי הטלה; לשפשף עם מלח 2 כפות וכמה טחינה של פלפל.
להעביר את הטלה למחבת צלייה, צד שומן למעלה. לסחוט את המיץ של 1 לימון על גבי.
צולים את הטלה עד שרוב השומן הוא שניתנו ואת העור מתחיל חום, על 30 דקות.
העברה ללוח חיתוך ולתת לנוח 30 עד 40 דקות. השליכי את השומן מהמחבת והניחי את המחבת בצד.
בינתיים, לקצץ את הירוקים מן הלפת.
חותכים כל לפת גדולה במחצית.
בערך לקצוץ 2 צרור בצל ירוק ולהעביר למעבד מזון.
מוסיפים את הפטרוזיליה, שמיר, מרז ' ורם, סלרי ושום ודופק כדי ליצור משחה גסה. מחזיק את העצם, לעמוד רגל כבש למעלה לשפשף את הדבק על כל זה; לחזור למחבת הצלייה.
חותכים את 4 צרור הנותרים לחתיכות 2 אינץ'. פזר את הבצל הירוק, לפת ועגבניות סביב הכבש ומתבלים במלח ופלפל. לסחוט את המיץ של לימונים 2 הנותרים על כבש טפטוף עם שמן זית. כיסוי רופף עם נייר כסף.
להפחית את טמפרטורת התנור ל 350 מעלות F ולצלות את הטלה 1 שעה. לחשוף ולהמשיך צלייה עד מדחום מוכנס לתוך החלק העבה רושם 145 מעלות F עבור בינוני, 30 עד 45 דקות יותר.
תן מנוחה 15 דקות, ולאחר מכן לחתוך.
מגישים עם ירקות ומיצי פאן.