אם אתה רוצה להוסיף עוד מתכונים דרומיים לקופסת המתכונים שלך, רוטב לחם התירס של סבתא ליזי עשוי להיות מתכון שכדאי לך לנסות. בתוספת זו יש 506 קלוריות , 14 גרם חלבון ו -21 גרם שומן למנה. תמורת 97 סנט למנה , מתכון זה מכסה 16% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. והוא מתאים להגשה ל 10 מנות סועדים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. 45 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם בצל, חמאה, קמח תירס תופח ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-30 דקות . עם ציון של 61% , המנה הזו די טובה. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את הרוטב ללחם התירס של סבתא ליזי , את הרוטב ללחם התירס של סבתא אסטל ואת הרוטב היווני של סבתא שלי .
הוראות
1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
מחממים את התנור ל-350 מעלות F. משמנים תבנית אפייה בגודל 9 על 13 על 2 אינץ'.
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
מניחים את קוביות הלחם על תבנית גדולה וצולים בתנור עד להשחמה קלה, 30 דקות, הופכים פעם אחת לאחר 15 דקות. מניחים בצד לצינון. מעלים את טמפרטורת התנור ל-450 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
2/3 כוס חמאה מומסת, מחולקת
4 עד 6 חזה עוף עם עצם ועור
ציוד שתשתמש בו
טבעות פלפל חריף, פלפלי בננה פרוסים, לקישוט כריך
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
במחבת בינונית מטגנים את הבצלים בשומן ההודו עד שהם שקופים ומתרככים אך לא משחים, כ-5 דקות. בקערה גדולה מאוד מפוררים את לחם התירס, קוביות הלחם הקלוי ופירורי הקרקר.
מרכיבים שתצטרך
גבינת נויפשטל של פילדלפיה®
2/3 כוס חמאה מומסת, מחולקת
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
שומן טורקיה
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
5
מוסיפים את הבצל והביצים ומערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
6
מוסיפים 3 כוסות מהמרק ומערבבים היטב, מוסיפים עוד לפי הצורך לקבלת רוטב לח מאוד אך לא מרקי. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
סזון גויה עם כוסברה ואנאטו
7
אופים בתבנית המוכנה עד להשחמה קלה, כ-15 דקות.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
מחממים את התנור ל-450 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשה
9
יוצקים 2 כפות מהשמן למחבת ברזל יצוק מתובלת היטב בגודל 9 אינץ' ומניחים על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
שמים את קמח התירס בקערת ערבוב גדולה. יוצרים גומה בקמח התירס ומוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות. בעזרת מזלג, מערבבים פנימה מספיק מהחמאה כדי ליצור בלילה סמיכה אך ניתן לשפוך אותה בקלות למחבת החמה. ייתכן שלא תזדקק לכל 3 הכוסות.
מרכיבים שתצטרך
כל אגוז מוסקט טחון, פלפל אנגלי וציפורן
פילה פורל אגם (בערך כל אחד)
דַק-
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
יוצקים בזהירות את הבלילה למחבת. השמן יעלה מסביב לקצוות. השתמש בגב של כף כדי להחליק את זה על החלק העליון של הבלילה. המשיכו לחמם על הכיריים במשך דקה, ולאחר מכן העבירו את המחבת לתנור ואפו את לחם התירס עד להשחמה מלמעלה, כ-20 דקות. הופכים מיד את לחם התירס על רשת צינון כדי לשמור על פריך הקרום.
דרומי בתפריט? נסה להתאים עם ריזלינג, יין מבעבע וזינפנדל. באופן כללי, ישנם כמה כללים שיעזרו לכם לשלב יין עם אוכל דרומי. יין לבן ידידותי למזון או יין לבן מבעבע יעבדו עם מאכלים מטוגנים רבים, בעוד זינפנדל הוא נהדר עם מאכלים על ברביקיו. יין אחד שתוכלו לנסות הוא Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-80 דולר.
בילקארט-סלמון בלאן דה בלאנס גרנד קרו
המוס העדין של בועות עדינות מלווה באלגנטיות את נצנוץ צבע הזהב שלו. קובה שתפתיע אתכם בעוצמתה הטהורה של ניחוחות פירות יבשים, שקדים ואגוזי לוז טריים מעורבבים עם אלה של פירות בשר לבן. התחושה הקרמית של הבועה הקשורה לניחוחות של בריוש בחמאה וניחוחות מינרלים. גימור מתמשך עם מתיקות רעננה ואלגנטית. הבקבוק הנהדר הזה יהווה נישואים מושלמים עם קוויאר או צדפות משובחות, אבל גם עם דגים ופירות ים צלויים.