זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: ריזוטו גזר מקורמל, ריזוטו שומר מקורמל, ו ריזוטו עם עוף ובצל מקורמל.
הוראות
1
חום 1 כף. שמן ו-1 כף. חמאה מעל חום בינוני בסיר בינוני כבד תחתית; מוסיפים גזר ומערבבים עם כף עץ עד מצופה היטב.
מרכיבים שתצטרך
2
הוסף 1/2 כוס מים, 1/2 כפית. מלח, ואת הסוכר; מכסים ומבשלים 5 דקות, או עד מכרז. לחשוף ולבשל, ערבוב מדי פעם, עד המים מתאדים וגזר הם רק מתחילים חום, עוד כמה דקות. שמור חצי מהגזר. בבלנדר, החצי השני טהור עם 3/4 כוס מים חמים.
מרכיבים שתצטרך
3
להביא מרק עוף לרתיחה ולשמור על מבשלים, מכוסה, על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
4
מחממים את השמן והחמאה הנשארים מעל חום בינוני בסיר אותו (לא רחוץ) המשמש לגזר.
מרכיבים שתצטרך
5
מוסיפים בצל ומבשלים עד שקוף, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
6
מוסיפים אורז, ערבוב עם כף עץ כדי מעיל אורז עם שמן, 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
7
מוסיפים יין ומבשלים, מערבבים, עד שהיין מתאדה.
מרכיבים שתצטרך
8
מוסיפים גזר טהור ומבשלים, ערבוב, עד שהתערובת כבר לא נראית רכה.
מרכיבים שתצטרך
9
מוסיפים 1/2 מרק חם כוס, ערבוב לעתים קרובות, עד אורז סופג את רוב הנוזל. חזור על התהליך, הוספת 1/2 מרק כוס בכל פעם ערבוב לעתים קרובות עד כל תוספת נספגת לפני הוספת הבא, עד אורז הוא אל דנטה (כ 20 דקות; לפחות 1 מרק כוס יישאר).