שאלוט וטורקיה צלויה מרווה עם רוטב שאלוט עשוי להיות המנה העיקרית שאתם מחפשים. מנה אחת מכילה 523 קלוריות, 71 גר' של חלבון, ו 23 גרם שומן. והוא מתאים להגשה ל 12 מנות סועדים.. גשו לסופר וקנו ענפי מרווה, מים, גזר ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו הודו מזוגג משמש עם בצל קלוי ורוטב שאלוט, הודו צלוי עם חמאת שאלוט ורוטב טימין, ו חזה הודו צלוי עם פסטו הדרים ורוטב שאלוט (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל 45
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
2
הסר ושמור giblets וצוואר מטורקיה. לקצץ עודף שומן. לקשור את הקצוות של הרגליים יחד עם חוט. החל בחלל הצוואר, לשחרר את העור מן השד ומקלות תיפוף על ידי הוספת אצבעות, בעדינות דוחף בין העור לבשר.
מרכיבים שתצטרך
מקלות עוף
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
שלב 1/4 כוס שאלוט קצוצים, חמאה, 1 כף מרווה קצוצה, 1 כפית מלח, ו 1 כפית פלפל. לשפשף תערובת חמאה תחת עור משוחרר מעל השד ומקלות תיפוף. דברים 1/2 בצל כוס, 1/2 גזר כוס, 1/2 סלרי כוס, ו 3 ענפים מרווה לתוך חלל הגוף. להרים את קצות הכנפיים למעלה ושוב לאחור; טאק תחת טורקיה.
מרכיבים שתצטרך
מקלות עוף
כגון מנגולד שוויצרי, קולארדים, רפיני או ירוקי סלק, גבעולים גזומים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
1/2 ענף רוזמרין
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
4
מניחים תרנגול הודו, חזה למעלה, על מחבת צלייה.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שעועית קנלוני, סחוטה
5
יוצקים 1 כוס מים ומרק למחבת.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף
רצועת קליפת לימון אחת
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
6
אופים ב 450 במשך 30 דקות.
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
7
הפחת את טמפרטורת התנור ל-350 (אל תסיר את טורקיה מהתנור).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
8
אופים טורקיה ב 350 במשך 1 1/2 שעות או עד מדחום מוכנס לתוך חלק בשרני של רשם הירך 16
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
בצל קצוץ (2 בצלים)
9
הסר טורקיה מהתנור; תן לעמוד 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
בצל קצוץ (2 בצלים)
10
להסיר ולהשליך את העור.
11
שלב קרביים שמורים, צוואר, נשאר בצל 1/2 כוס, נשאר 1/2 כוס גזר, נשאר 1/2 כוס סלרי, נשאר 1 מרווה sprig, ונותר 5 כוסות מים בסיר גדול; להביא לרתיחה. להפחית את החום, ומבשלים עד הנוזל מצטמצם 2 כוסות (על 1 1/2 שעות). תערובת זן דרך מסננת, הזמנת מלאי. להשליך מוצקים.
הוסף 1 כוס שאלוט פרוס למחבת; לבשל 5 דקות או עד השחמה קלה. מערבבים בתערובת giblet ונותר 1/4 כפית מלח; מביאים לרתיחה. מבשלים 2 דקות או עד מעובה, תוך ערבוב כל הזמן. מערבבים הנותרים 1 כף מרווה קצוץ ונותר 1/4 כפית פלפל.
מרכיבים שתצטרך
כגון מנגולד שוויצרי, קולארדים, רפיני או ירוקי סלק, גבעולים גזומים
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
1/2 ענף רוזמרין
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
20
הערה יין: במנה זו, הטעם העדין של טורקיה ניתנת קצת יותר אגרוף עם מרווה וצלצלי שאלוט. גם טעמי התבלינים וגם הבצל (כמו גם ההודו עצמו) משלימים את טעמו של פינו נואר חלק וארצי. נסו את יין פינו נואר 2006 של Chineyard Break של קמבריה מעמק סנטה מריה בקליפורניה (כ-25 דולר). קארן מקניל
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
כגון מנגולד שוויצרי, קולארדים, רפיני או ירוקי סלק, גבעולים גזומים
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות