La Pa Congee (דייסה)
צריך ללא גלוטן ומנת צד ללא חלב? La Pa Congee (דייסה) יכול להיות מתכון יוצא דופן לנסות. מנה זו מכילה סביב 11 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 297 קלוריות. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז, פטריות, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . זמן הכנת המתכון כ 9 שעות ו-55 דקות. מתכונים דומים: עוף קונגי (דייסת אורז), דגנים רב מוגזים (דייסת אורז סינית), ו מרק טיפת ביצה סינית, סגנון דייסת אורז (aka קונגי).
הוראות
מניחים את הפטריות השחורות המיובשות ופולי סויה לתוך 2 מכולות גדולות נפרדות לכסות כל אחד עם כמה סנטימטרים של מים קרים; לתת לעמוד 8 שעות ללילה.
יש לשטוף ולנקז את הפטריות ופולי סויה. לקצץ גבעולים קשים מפטריות; לחתוך כל פטריות לחצאים.
מביאים סיר מים לרתיחה. עם סכין חדה, לחתוך צורת X לקליפה של כל ערמונים.
מוסיפים ערמונים למים הרותחים; מבשלים עד חם, 3 עד 4 דקות.
מסננים ולצלול מיד לתוך קערה גדולה של מי קרח כדי להפסיק לבשל עוד יותר.
לנקז ולהניח בצד. כאשר קר מספיק כדי להתמודד, לקלף את הערמונים מן הפגזים ולהשליך את עורות וקליפות. הניחו את הערמונים הקלופים בצד.
מביאים 16 כוסות מים ואורז ארוך גרגר לרתיחה בסיר גדול. להפחית את החום בינוני נמוך לבשל בבית מבשלים במשך 30 דקות.
שמן חום ב ווק או מחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה ל 400 מעלות F (200 מעלות C). לבשל ומערבבים בוק צ ' וי בשמן חם במהירות, על 1 דקה; להוסיף את האורז.
מערבבים ערמונים קלופים, פטריות שחורות, פולי סויה, ערמוני מים, תמרים אדומים, ומלח לתוך האורז. מביאים את התערובת לרתיחה, להפחית את החום בינוני-נמוך, ומבשלים 30 דקות. מערבבים עוף לתוך תערובת האורז, מביאים שוב לרתיחה, להפחית את החום בינוני נמוך, ומבשלים עד העוף הוא כבר לא ורוד באמצע, על 10 דקות.