Scooped: גלידת שוקולד וטקילה מעושנת
זה מושלם עבור קיץ. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 12 שעות. נסו Scooped: גלידת שוקולד לבנה עם חנונים, סקופים: סלק קלוי וגלידת שוקולד מריר, ו Scooped: גלידת מנטה שוקולד לבן עם מולסה רימון (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול וכבד, מחממים את הלהבה החצי-וחצי מעל להבה נמוכה/בינונית עם התבלינים (קינמון, הל שחור, אניס כוכב וקפה) עד שחומצה בטעם, כ -30 עד 40 דקות.
בסיר אחר, מערבבים את הסוכר turbinado, 2 כפות טקילה וקצת מים (כ 1/4 כוס) ומבשלים על חום בינוני כדי caramelize הסוכר, כ 7 עד 8 דקות.
בעוד רוטב הקרמל עדיין חם, יוצקים אותו (בזהירות) לתוך הסיר עם חצי וחצי ותבלינים. זה עשוי בועה וקצף, כך לשפוך לאט ובהתמדה, ומערבבים כפי שאתה לשפוך.
יוצקים את הדבש לתוך אותו סיר השתמשת כדי caramelize הסוכר, ומבשלים מעל להבה נמוכה עד זה מתחיל caramelize גם כן, על 5 דקות.
מערבבים אותו לתוך הסיר עם חצי וחצי.
בקערת ערבוב, לטאטא את חלמוני הביצה עד צבע מבהיר, על 4 עד 5 דקות של לטאטא רציפה.
מזג את הביצים לתוך הסיר. הערה: תהליך זה הוא למעשה די קל, זה פשוט לוקח קצת סבלנות. כדי למזג ביצים, אתה צריך לחמם אותם לפני לשפוך אותם לתוך חצי חם וחצי; אם אתה שופך את החלמונים הקרים ישירות לתוך הסיר, הם יתקפלו ואתה תהיה בסופו של דבר עם ביצים מקושקשות צף בבסיס הגלידה שלך. התחל על ידי גריפת כמה חופנים של חצי חם וחצי לתוך הביצים שלך, ומערבבים היטב לשלב. כאשר החלק החיצוני של קערת הערבוב חם למגע, אתה יודע את הביצים מוכנות.
יוצקים אותם לאט ובזהירות בחזרה לתוך הסיר, באמצעות מרית גומי לגרד את הקערה.
מערבבים כדי לוודא שכל החלמונים מומסים לחצי וחצי.
המשך לבשל את בסיס הגלידה על חום נמוך / בינוני, ערבוב מדי פעם, עד התערובת מתעבה ומצפה את החלק האחורי של כף, על 8 עד 10 דקות. אם יש לך מדחום שימושי, התערובת צריכה לחמם עד 71° כדי להבטיח כי הביצים כבר מבושל ביסודיות.
שים את השוקולד בקערת ערבוב, ויוצקים את בסיס הגלידה החם דרך מסננת רשת לתוך הקערה ומעל השוקולד. החום מהנוזל ימיס את השוקולד, אז מערבבים אותו כדי לוודא שהוא מתערבב ונמס באופן שווה. אם יש לך בלנדר טבילה, להשתמש בו. אם לא, פשוט ערבוב עם כף עץ או מרית יעשה את העבודה.
לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, יוצקים כ-6 כפות טקילה לקערה. זה דוחף את הגבול העליון של כמות האלכוהול שגלידה יכולה להכיל ועדיין להיות מסוגלת להקפיא-אם אתה לא לתוך הטעם של טקילה, רק להשתמש 3 כף או לבחור אלכוהול אחר שאתה אוהב יותר. אם אתה רוצה גלידה זה באמת boozy, לשים 8 (או יותר) אבל זכור כי המוצר הסופי שלך יימסו מהר יותר עם אלכוהול יותר.
צ ' יל הבסיס במקרר הלילה.
לתת לגלידה בסיס גיל לילה מאפשר לשומנים להתגבש וחלבונים להתייבש-באנגלית, זה עושה את המרקם חלק באופן בלתי הפיך כאשר אתה מסובב אותו במכונה שלך למחרת בבוקר. אם אתה לא יכול לחכות לילה, להשאיר את הבסיס במקרר עד מגניב, על 4 שעות.
ספין הבסיס במכונת הגלידה שלך, ואז לאחסן במקפיא עוד שעה או שעתיים—או פשוט לאכול את זה מיד!
מקשטים עם קצת מלח ים, או מלח מעושן אם אתה רוצה להיות ממש קלאסי, לשילוב מתוק-מלוח מדהים.