אורז דביק שיטאקי
המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. עם כפית ציון של 62% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: אורז דביק עם גזר, פטריות שיטאקה, ובוטנים, אורז דביק עטוף בנורי, שיטאקי ושעועית ירוקה, ו אורז מטוגן שיטאקי.
הוראות
בסיר בינוני, מחממים את השמן.
מוסיפים את הבצל ומבשלים על חום מתון עד מתרכך, על 5 דקות.
מוסיפים את shiitake ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך, על 4 דקות.
מוסיפים את הנקניקיות והיין הסיניים ומביאים לרתיחה בחום גבוה בינוני. מערבבים את האורז, ציר עוף, רוטב סויה ומלח ומביאים לרתיחה, ערבוב כמה פעמים.
מכסים את האורז ומבשלים על אש נמוכה עד שהמניה נספגת והאורז רך, כ -12 דקות.
תן את האורז לעמוד, מכוסה, במשך 5 דקות, ואז מערבבים את הפטרוזיליה ומגישים.