אמרטי-תאנים ממולאות ברוטב פטל
גשו לסופר וקנו תאנים, עוגיות אמרטי, מסקרפונה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו לימון ו Amaretti Semifreddo עם רוטב פטל, עוגת פטל ואמרטי קראנץ, ו אמרטי אפרסקים ממולאים (מתכונים דומים).
הוראות
במעבד מזון, מחית את הפטל עם 2 כפות של הסוכר. מסננים את רוטב פטל דרך מסננת בסדר. בקערה קטנה, למזג את mascarpone עם הנותרים 1 1/2 כפיות סוכר ווניל. בקערה קטנה אחרת, לשלב את עוגיות amaretti עם החמאה ו 1 1/2 כפיות של חומץ בלסמי.
תניח את התאנים על משטח עבודה, בצד למעלה. באמצעות סכין חיתוך, רבע מהם אנכית, שמירה על 1 אינץ ' של תחתית ללא פגע. פתח את התאנים מעט קלות ומפזרים אותם עם סוכר. כפית את פירורי עוגיות amaretti לתוך התאנים ולחץ אותם בקלילות כדי לסגור.
מורחים 6 קליפות תירס על משטח עבודה ולהגדיר תאנה, צד נבע למעלה, 2 אינץ ' מבסיס כל קליפה. מעל כל תאנה עם קליפה שנייה להקיף אותו לחלוטין. לקשור את קליפות התירס יחד בחוזקה בכל קצה עם חוט המטבח.
להדליק גריל או לחמם מחבת גריל. גריל התאנים על אש נמוכה, הופך אותם כל 2 דקות, עד שהם מכרז ואת המילוי מבעבע, על 8 דקות בסך הכל.
להעביר את קליפות התירס צלחות להתיר את החבילות. זרוק את הקליפות. פתח את התאנים מעט ומעל כל אחד עם כפית מעוגלת של מסקרפונה ממותק. לטפטף קלות את התאנים עם רוטב פטל וחומץ בלסמי ומגישים.
הפוך קדימה: רוטב פטל, מסקרפונה ממותק תאנים ממולאים ניתן בקירור לילה.