אסקרול עם בייקון, תמרים, ויניגרט אגוז חם
אסקרול עם בייקון, תמרים, ויניגרט אגוז חם הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה צדדית. מנה זו מכילה כ 7 גר' של חלבון, 39 גרם של שומן, וסך הכל 484 קלוריות. המתכון הזה מכסה %16 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו שאלוט, מלח ים, חתיכות אגוז, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 25 דקות. עם כפית ציון של 46% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: סלט כרוב חם עם בייקון, תמרים, שקדים, שאלוט פריך ופרמזן-נערה איווה אוכלת, ויניגרט פטריות עם בייקון חם, ו אסקרול עם שום מטוגן, תמרים וגבינה.
הוראות
שלב אסקרול, תאריכים, ואגוזים בקערה גדולה. מבשלים בייקון במחבת בינונית על חום בינוני גבוה עד חום פריך. באמצעות כפית מחוררת, להעביר בייקון למגבות נייר לניקוז.
מוסיפים בייקון לקערה עם סלט.
להיפטר טפטוף ממחבת; להוסיף שמן אגוז.
להוסיף שאלוט; סאוטה עד רך, על 3 דקות.
הסר מחבת מחום; להוסיף חומץ להקציף כדי להתמזג. ויניגרט העונה עם מלח ים ופלפל שחור. בהדרגה להוסיף רוטב חם לסלט, לזרוק מעיל. לחלק בין הצלחות.