ארוחת ערב: אספרגוס וריזוטו שיטאקי
ארוחת ערב: אספרגוס וריזוטו שיטאקי נטול גלוטן, מנה עיקרית. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 601 קלוריות, 20 גרם חלבון ו 23 גרם שומן. אם יש לכם חמאה, בצל, פטריות שיטאקי, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב היין הלבן היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,יוגורט קפוא יין לבן כקינוח. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מהכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח מסביב 1 שעה. מתכונים דומים: ארוחת ערב: טופו, שעועית ירוקה וסלט שיטאקי, ארוחת ערב הלילה: סטייק צלעות צרוב, בצלצלים מוקפצים ופטריות שיטאקי, ו ארוחת ערב: ריזוטו לפת.
הוראות
יוצקים מרק עוף ומים לתוך סיר 4 ליטר. הפעל חום בינוני גבוה ולהביא לרתיחה.
מוסיפים את האספרגוס לחתוך ומבשלים עד ירוק בהיר וחד במכרז, כשלוש דקות. כאשר נעשה זאת, להפוך את החום עד נמוך ולהסיר אספרגוס עם כפית מחוררת ולהעביר מיד קערה של מי קרח.
בואו להתקרר לחלוטין, ואז לנקז אספרגוס יבש.
מוסיפים כף אחת של חמאה לסיר גדול עם תחתית כבדה מעל חום בינוני גבוה. כאשר נמס, מוסיפים את הפטריות ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד השחמה, כארבע דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, ואז עוברים לקערה ומניחים בצד.
להפחית את החום בינוני, ולאחר מכן להוסיף שתי כפות חמאה לסיר. כאשר נמס, מוסיפים את הבצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, כשלוש דקות.
מוסיפים את האורז, ומערבבים כל הזמן עד שהאורז הוא גירי, בערך דקה אחת.
יוצקים את היין ומערבבים מדי פעם עד שהוא התאדה, כדקה אחת.
מצקת בכוס אחת של המרק לסיר. מערבבים עד שהוא התאדה, כשתי דקות. לאחר מכן להוסיף 1/2 כוס מרק בכל פעם, ומערבבים עד שהוא התאדה. חזור על התהליך עד ריזוטו הוא מכרז אבל עדיין אל דנטה, על 18 דקות. אולי לא תצטרך להוסיף את כל המרק.
לכבות את החום ולהוסיף את האספרגוס, פטריות, כף הנותרים של חמאה, מחצית הגבינה, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב, ואז לכסות את הסיר ולתת לשבת לרגע אחד. מצקת ריזוטו לארבעה קערות העליון עם גבינה נותרת.