ארוחת ערב הערב: מרק אפונה יווני צהוב עם בצל אדום ולימון
ארוחת ערב: מרק אפונה יווני צהוב עם בצל אדום ולימון יכול להיות רק הים התיכון מתכון שאתה מחפש. והוא יספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 30 גרם חלבון 23 גרם של שומן, וסך הכל 647 קלוריות. המתכון הזה מכסה %33 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אנשים רבים הכינו את המתכון הזה, ו-127 היו אומרים שזה פגע במקום. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה עובד היטב כמנה עיקרית במחיר סביר. גשו לסופר וקנו בצל, שמן זית, לימונים, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן, ותפריט טבעוני. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 20 דקות. מתכונים דומים: ארוחת ערב הלילה: מהיר, מרק בצל צרפתי קל, ארוחת ערב: מרק בצל צרפתי עם כוכב אניס, ו ארוחת ערב הערב: מרק סאנצ'וק עם לימון וזעפרן.
הוראות
Add the cumin seeds to a small skillet set over medium heat. Toast until very fragrant, about one minute. Turn off the heat, and grind the cumin in a spice grinder or mortar and pestle.
Pour three tablespoons of the oil into a large saucepan set over medium heat. When oil is shimmering, add the two cups of diced yellow onion. Cook, stirring occasionally, until onion is translucent and soft, about eight minutes.
Add the ground cumin, stir well, and cook for about a minute. Then add the yellow split peas and the broth. Turn heat to high and bring to a boil, and then reduce heat to maintain a simmer. Cook until the split peas are falling apart, about one hour.
While the soup is cooking, zest one of the lemons. You need about one teaspoon of zest. Then juice both lemons until you have two tablespoons.
Puree the soup either in a blender or with an immersion blender. If you used the blender, pour the mixture back in the saucepan.
Add the salt, pepper, lemon juice, and lemon zest. Stir well. If needed, thin the soup with water or more broth.
Ladle the soup into bowls.
Garnish with the diced red onion and drizzle with the remaining olive oil.