ארטישוקים ממולאים בפנצ'טה ופטרוזיליה
צריך ללא גלוטן, חלב חינם, ומנה צדדית ראשונית? ארטישוק ממולא פנקטן ופטרוזיליה יכול להיות מתכון מדהים ששווה לנסות. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מנה אחת מכילה 260 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 19 גרם שומן. גשו לסופר וקנו ארטישוק, לימונים, שמן זית, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו פנה עם ארטישוקים, פנצ'טה וטימין, זיטי אפוי עם קישואים, ארטישוקים ופנצ'טה, ו כרוב ניצנים עם ערמונים, פנקטן ופטרוזיליה (מתכונים דומים).
הוראות
לסחוט מיץ מ 1 לימון לתוך קערה גדולה של מים קרים; להוסיף 2 חצאי לימון.
גזע לחתוך 1 ארטישוק; גזע לחתוך לתוך 1/4 אינץ ' עבה סיבובים.
מניחים סיבובים במי לימון. החל בבסיס ארטישוק, לכופף את העלים החיצוניים בחזרה; הצמד שבו עלים לשבור באופן טבעי, משאיר עלים צהובים ירוקים רכים מחוברים. באמצעות מקלף ירקות, לקצץ מחוץ לבסיס עד לא אזורים ירוקים כהים להישאר. לשפשף משטחים לחתוך עם חצאי לימון הנותרים.
חותכים את המחצית העליונה של ארטישוק. תוציא עלים סגולים מהמרכז. באמצעות כפית, לגרוף את לחנוק סיבי.
מניחים ארטישוק במי לימון. חזור עם שאר הארטישוקים.
מסננים ארטישוקים וגבעולים.
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה כבדה על חום בינוני.
מוסיפים ארטישוק וסבבי גזע. מבשלים עד ארטישוקים זהובים, כ 4 דקות לכל צד.
מעבירים כדורי גזע לקערה קטנה.
מערבבים pancetta ופטרוזיליה בקערה; כפית לארטישוקים.
טפטוף 1 כף שמן על ארטישוק במחבת.
מוסיפים 2/3 כוס מים; מביאים לרתיחה. כיסוי; לבשל ארטישוק מעל חום בינוני-נמוך עד נוזל בישול מופחת על ידי כמחצית, על 25 דקות.
להוסיף סיבובי גזע; לבשל על 2 דקות.
מגישים ארטישוק מוקף כדורי גזע ונוזל בישול.
* Pancetta, בייקון איטלקי נרפא במלח, זמין בשווקים איטלקיים וכמה חנויות מזון מיוחדות.