בייקון ופרמזן פסטה פנה
. גשו לסופר וקנו בייקון, פסטה פנה, בצל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. עם כפית ציון של 51% המנה הזאת די טובה. מתכונים דומים: עוף בבישול איטי פרמזן עם פסטה פנה, פסטה פנה פשוטה עם רוטב פרמזן קל, ו בייקון פרובולונה פנה פסטה אופים.
הוראות
מניחים את הבייקון הקצוץ ואת הבצל במחבת מעל חום בינוני, ומבשלים ומערבבים עד הבייקון הוא פריך והבצל מתחיל חום, על 10 דקות.
בעוד הבייקון והבצל מתבשלים, ממלאים סיר גדול במים מלוחים קלות ומביאים לרתיחה מתגלגלת על חום גבוה. ברגע שהמים רותחים, מערבבים בפנה, וחוזרים לרתיחה. לבשל את הפסטה חשופה, ערבוב מדי פעם, עד מבושל דרך, אבל הוא עדיין מוצק לנשוך, על 11 דקות.
מסננים פסטה, מעבירים לקערה גדולה, ומערבבים בשמן זית כדי לצפות את הפסטה.
מסננים את שומן החזיר מהמחבת, משאירים כמה כפות או לטעום. מערבבים את תערובת הבייקון המבושלת לתוך הפסטה, ומפזרים את גבינת הפרמזן על הפסטה. מערבבים לערבב את הגבינה, ומגישים.