ביצים בודדות בתנור-מפונקות עם פירה ועשבי תיבול
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. לך לחנות ותביא קצפת, עירית, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: ביצים מצופות בתנור {עם צ'ארד, פרמזן ועשבי תיבול טריים}, פירה עם עשבי תיבול, ו פירה עם שמן זית ועשבי תיבול.
הוראות
חמאה שש 3/4-כוס ramekins. להביא חלב עלה דפנה כדי להתבשל בסיר קטן.
הסר מהחום. כיסוי; תן תלול 15 דקות. להשליך עלה דפנה.
בינתיים, לבשל תפוחי אדמה בסיר בינוני של מים מלוחים רותחים עד רך מאוד, על 15 דקות.
מניחים תפוחי אדמה בקערה בינונית.
מוסיפים חלב חם, שאלוט, חמאה, רוזמרין ותימין; מחית עד חלקה. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל. מחלקים תערובת תפוחי אדמה בין ramekins. (ניתן להכין 1 יום קדימה. כיסוי וצינה. תביא לטמפרטורת החדר לפני שתמשיך.)
מחממים תנור ל 177°. בזהירות לפצח 1 ביצה על תפוחי אדמה בכל ramekin. כפית 1 כף קרם על כל ביצה.
מפזרים כל אחד עם 1 כף פרמזן.
מניחים ramekins ב 13x9x2 אינץ מתכת תבנית אפייה.
יוצקים מספיק מים חמים לתוך תבנית אפייה לבוא חצי דרך הצדדים של ramekins.
אופים עד חלבוני ביצה נקבעים בעדינות אבל חלמונים עדיין רכים, על 17 דקות.
מפזרים עירית מעל ומגישים.