קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות15
ציון בריאות6
מגזין

בקלאווה שלי

בקלאווה שלי
בקלאווה שלי יכול להיות רק הקינוח שאתה מחפש. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 30 גרם של שומן, וסך הכל 544 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 15 מנות סועדים.. מתכון זה אופייני למטבח המזרח התיכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. . גשו לסופר וקנו קינמון טחון, סוכר, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. אם אהבתם את המתכון הזה, אנו ממליצים לנסות גם : בקלאווה, בקלאווה, ו בקלאווה.

הוראות

1
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease a 9x13-inch baking pan.
ציוד שתשתמש בו
6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי6 פרוסות רוטב חמוציות בג'לי
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
Cut phyllo dough to size of pan, and place half the sheets in the bottom of the pan. Grind walnuts with 1/2 cup sugar and cinnamon in food processor or blender.
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
נייר אורזנייר אורז
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
3
Spread ground walnut mixture evenly over phyllo.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
4
Place remaining phyllo sheets on top of walnut mixture.
מרכיבים שתצטרך
1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן1 כף שמן מעגבניות מיובשות ארוזות בשמן
1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)1/3 כוס פרוסות וניל מרוסקות דק (כ-10 פרוסות)
5
Melt margarine with oil in small saucepan over low heat or in microwave.
מרכיבים שתצטרך
¼ כוס קמח גדושה¼ כוס קמח גדושה
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה1/2 כוס חמאה ללא מלח (1 מקל), בטמפרטורת החדר, ועוד להברשה
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
6
Brush melted mixture over top layer of phyllo.
7
Cut baklava into diamond shapes with a sharp knife.
ציוד שתשתמש בו
מסטיק פירות עם פסים כתומיםמסטיק פירות עם פסים כתומים
1
Combine 3 1/2 cups sugar, water and lemon juice in large saucepan over medium-high heat. Bring to a boil, then remove from heat.
מרכיבים שתצטרך
עבור מוסיף שומןעבור מוסיף שומן
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת2 כפות מרגרינה פרווה, מומסת
2
Let cool before pouring over pastry.
3
Bake 30 minutes in center of oven, or until golden brown.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
4
Pour syrup over hot pastry.
מרכיבים שתצטרך
2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ
5
Let cool before serving.