בריא וטעים: תפוחים אפויים עם שעורה-נקניק פילאף
זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. מתכונים דומים: בריא & טעים: ריזוטו שעורה, בריא & טעים: חזיר בקארי עם תפוחים, ו בריא וטעים: כרוב אדום עם תפוחים ודבש.
הוראות
בסיר בינוני, מחממים שמן על אש בינונית.
מוסיפים נקניק ובצל ומבשלים, ערבוב, עד בצל שקוף, על 8-10 דקות.
מוסיפים שעורה ומערבבים פרווה בשמן. לבשל, ערבוב, עד שעורה מריח אגוזים, על 2 דקות. מערבבים במרק ומלח. מביאים לרתיחה; להפחית לרתיחה ומבשלים עד שעורה הוא רך ורוב הנוזל התאדה, 40 עד 50 דקות. מערבבים באגוזים וקינמון.
מחממים תנור ל 350 מעלות. תפוחים זין עם מזלג בכמה מקומות (זה ימנע מהם מתפרץ בעת אפייה). תפוחים חצי לאורכו לחתוך את הליבה עם סכין קיצוץ או כף אשכולית.
מניחים תפוחים, בצד לחתוך, בתבנית אפייה 11 על 7 אינץ'.
יוצקים מים 1/4 אינץ בתחתית מחבת. תערובת שעורה על תפוחים. מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור כדי לאפות עד שהתפוחים הם מכרז מזלג, 30 עד 45 דקות.