דג אפוי שלם במלח ים עם גרמולטה פטרוזיליה
דג אפוי שלם במלח ים עם Gremolatan פטרוזיליה הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 6 מנות. מנה אחת מכילה 163 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 14 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו דגים, שמן זית, גרידת לימון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 57% המנה הזאת די טובה. נסו דגים אפויים במלח, דג שלם אפוי במלח ים, ו דג שלם אפוי במלח ים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים פרוסות לימון, פטרוזיליה ושומר בחלל הדגים. אל תגזים.
מערבבים חלבונים ביצה ומלח ים בקערה.
מערבבים היטב כדי להרטיב מלח.
מורחים 1/3 מלח על החלק התחתון של צלחת אפייה גדולה או מחבת.
יוצקים מלח שנותר על דגים, מכסים לחלוטין. במידת הצורך, זנב יכול להיחשף.
הסר מהתנור ולתת לנוח 10 דקות.
לפצח קרום פתוח עם פטיש קטן או סכין.
להסיר ולהשליך את הקרום. דג פילה.
טפטוף עם שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי מן הפרוסות.
מגישים עם גרמולטה פטרוזיליה.
מערבבים פטרוזיליה, שום וגרידת לימון בקערה קטנה. מתבלים לפי הטעם עם קמצוץ של מלח ופלפל.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
פינו גריג ' יו, גרונר ולטלינר ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לדגים. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא סנטה Margherita פינו Grigio. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 26 דולר.
![סנטה מרגריטה פינו גריג ' יו]()
סנטה מרגריטה פינו גריג ' יו
קש חיוור בצהוב. ניחוח נקי, פריך עם רמזים אינטנסיביים אך אלגנטיים של חבושים. פרי טרי והרמוני מופעל על ידי מתיקות קלה עם גימור ארוך מלא טעם עדין, חריף.