חג ההודיה יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לכם מלח כשר, עלי דפנה, סוכר חום ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 25 שעות ו-10 דקות. מתכונים דומים: הודו צלוי לחג ההודיה, הודו צלוי לחג ההודיה, ו ספירה לאחור # 6 הודו צלוי הודיה, בדרך שלי.
הוראות
1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
מערבבים את המים, מיץ תפוחים, מלח, סוכר, שום, עלי דפנה, פלפל, רוזמרין מיובש, קליפת תפוז בסיר גדול ומביאים לרתיחה. כבה את החום מיד, לכסות, ולאפשר תערובת לבוא לטמפרטורת החדר. תערובת מגניבה במקרר עד שתהיה מוכן.
מרכיבים שתצטרך
רוזמרין מיובש
מיץ תפוחים
גרידה כתומה
פלפל
עלי דפנה
שום
סוכר
מים
מלח
ציוד שתשתמש בו
סיר
3
כדי להמליח את טורקיה, להסיר את טורקיה מן העטיפה, להסיר שקיות פנים (להפריש; לקרר), ולשטוף את טורקיה ביסודיות מתחת למים קרים.
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
מלח
מים
4
מניחים את טורקיה לתוך שקית ניילון או סיר גדול מאוד.
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
סיר
5
יוצקים את תערובת מלח מקורר מעל, הוספת מים קרים נוספים אם אתה צריך יותר כדי לכסות לחלוטין את טורקיה. לאטום את התיק או לכסות את הסיר ולאפשר טורקיה למלח במקרר במשך 16 עד 24 שעות לפני הצלייה.
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
מלח
מים
ציוד שתשתמש בו
סיר
6
לפני הצלייה, להסיר את טורקיה ממי מלח ולשטוף ביסודיות מתחת למים קרים. ואז להשרות בכיור מלא מים מתוקים במשך 15 עד 20 דקות. להתייבש. להשליך מלח. (תהליך השריית זה יקטין את הסבירות של רוטב מלוח מדי).
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
מלח
רוטב
מים
7
מחממים התנור 275 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנור
8
מסבך את הציפור ומניח אותו השד בצד על מדף במחבת צלייה גדולה. מכסים את טורקיה בחוזקה בנייר כסף כבד. ודא שהוא מכוסה לחלוטין (לכסות את הקצוות התחתונים של המחבת).
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
רדיד אלומיניום
9
מניחים בתנור וצולים במשך כ 10 דקות לכל קילו (טורקיה 20 פאונד יהיה צלי במשך כ 3 1/2 שעות).
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
תנור
10
הסר את טורקיה מהתנור ולהגדיל את הטמפרטורה ל 375 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
תנור
11
הסר את רדיד אלומיניום ולהניח בצד.
ציוד שתשתמש בו
רדיד אלומיניום
12
מערבבים את החמאה הריכה עם גרידת רוזמרין ותפוז ולשפשף בכל רחבי העור של טורקיה, מכסה כל סנטימטר של העור. הכנס מדחום בשר לתוך הירך, ליד מפרק הירך.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
רוזמרין
חמאה
טורקיה כולה
בשר
לשפשף תיבול יבש
ציוד שתשתמש בו
מדחום מטבח
13
הנח את ההודו, חשוף, בחזרה לתנור. המשיכו לצלות את ההודו, עם חמאה כל 30 דקות, עד שהמדחום יקבע 170 מעלות f ועד שהמיצים כבר לא יהיו ורודים.
מרכיבים שתצטרך
חמאה
טורקיה כולה
ציוד שתשתמש בו
מדחום מטבח
תנור
14
הסר מהתנור לכסות בנייר כסף עד שאתה מוכן לגלף ולשרת. מיצי מחבת מילואים להכנת רוטב.