חביתה יוונית עם אספרגוס וגבינת פטה
גשו לסופר וקנו שום, חמאה, פלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 30 דקות. . מתכונים דומים: חביתה יוונית עם פטה, חביתת תפוחי אדמה ופתן יוונית, ו חביתת גבינת פטה וחזיר.
הוראות
מחממים שמן זית במחבת גדולה מעל חום בינוני; מבשלים ומערבבים אספרגוס ופלפל אדום עד שהירקות מתחילים להתרכך, כ -3 דקות. מערבבים עגבניות שרי, תרד, שום, אורגנו, בזיליקום ומלח וממשיכים לבשל עד עגבניות רכות ותרד מבושל, עוד 3 עד 5 דקות.
הסר מחום ולהעביר ירקות לצלחת.
ממיסים חמאה במחבת נקייה על אש בינונית.
מקציפים ביצים וחלב בקערה ושופכים לחמאה חמה, מחבת מתערבלת כדי לכסות את כל התחתית בתערובת ביצים. משוך את קצה החביתה עם מרית והטה מחבת כדי לאפשר ביצה unset לרוץ מתחת ומבשלים; להמשיך סביב מחבת, הרמת קצה חביתה ומחבת הטיה, עד שכל תערובת הביצים מוגדר.
תערובת אספרגוס מבושל כפית על צד אחד של החביתה ומפזרים גבינת פטה וגבינות צ ' דר. בעדינות לקפל מחצית החביתה על הירקות והגבינה ולחץ על הקצוות בקלילות כדי לאטום את המילוי. מבשלים עד המילוי חם גבינת צ ' דר נמסה, 1 עד 2 דקות יותר.