קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות28
מגזין

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם גזר, שמן זית, שמיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב מיץ לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono, אורזו אפוי עם גזר קלוי ושמיר, ו מהר Avgolemono, Orzo, ומרק עוף (מתכונים דומים).

הוראות

1
במחבת נירוסטה גדולה, חום 1 כף שמן על חום מתון. מתבלים את חזה העוף עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל ולהוסיף למחבת. לבשל עד השחמה, כ 5 דקות. להפוך את העוף; להוסיף את המרק, שמיר, ו 1 1/4 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים, מכוסה חלקית, עד העוף רק נעשה, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
ציוד שתשתמש בו
דַק-דַק-
2
הסר את העוף לכסות בקלילות עם רדיד אלומיניום כדי לשמור על חם. שים בצד את המחבת עם המרק.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
סזון גויה עם כוסברה ואנאטוסזון גויה עם כוסברה ואנאטו
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
דַק-דַק-
3
בינתיים, בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את orzo במשך 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
ציוד שתשתמש בו
אפונה קפואה של GOYA®, מופשרתאפונה קפואה של GOYA®, מופשרת
4
מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהאורזו והגזר פשוט מסיימים, בערך 6 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
5
מסננים וזורקים עם הנותרים 1 כף שמן 1/8 כפית כל מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
צ'יפס טורטיה בטעם לייםצ'יפס טורטיה בטעם ליים
דַק-דַק-
6
בקערת זכוכית בינונית או נירוסטה, להכות את הביצים, מיץ לימון, ו 1/8 כפית פלפל עד מוקצף. מביאים את מרק העוף בחזרה לרתיחה ומוסיפים לביצים בזרם דק, מקציפים.
מרכיבים שתצטרך
שעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחהשעועית מטוגנת מחדש, מחוממת היטב, מוסיפים מעט ציר עוף או מים כדי לאפשר מרקם חלק למריחה
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
פרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגלפרי תות (25 עד 30 ס"מ) לפי רגל
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
7
יוצקים את התערובת בחזרה למחבת ולטפטף על החום הנמוך ביותר האפשרי עד שהרוטב מתחיל להתעבות, כ 3 דקות. אל תתנו לרוטב לבוא לרתיחה, או שזה עלול להתקלקל.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
דַק-דַק-
8
שים את orzo וגזר על צלחות העליון עם עוף ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
בקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולקבקבוק רוטב חמוץ מתוק, מחולק
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
9
המלצת יין: לימון ושמיר יעבדו בצורה הטובה ביותר עם יין לבן בטעם מלא עם חומציות הגונה. נסה אחד מהחלק הדרומי של בורגונדי כגון Mcon או Pouilly-Fuiss (שניהם עשויים מענבי שרדונה).
מרכיבים שתצטרך
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
ענביםענבים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)