קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות28
מגזין

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono

חזה עוף עם אורזו, גזר, שמיר ורוטב Avgolemono
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם גזר, שמן זית, שמיר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב מיץ לימון אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגיות לימון עם ציפוי לימון {מחווה לרוקסן} כקינוח. נסו אספרגוס עם ביצה עלומה ברוטב שמיר וצלפים Avgolemono, אורזו אפוי עם גזר קלוי ושמיר, ו מהר Avgolemono, Orzo, ומרק עוף (מתכונים דומים).

הוראות

1
במחבת נירוסטה גדולה, חום 1 כף שמן על חום מתון. מתבלים את חזה העוף עם 1/4 כפית מלח ו 1/8 כפית פלפל ולהוסיף למחבת. לבשל עד השחמה, כ 5 דקות. להפוך את העוף; להוסיף את המרק, שמיר, ו 1 1/4 כפיות מלח. מביאים לרתיחה, להפחית את החום, ומבשלים, מכוסה חלקית, עד העוף רק נעשה, על 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס1 1/4 כוסות גרעיני דלעת ירוקים לא קלויים, כמו פפיטאס
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
(או או רגיל)(או או רגיל)
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
הסר את העוף לכסות בקלילות עם רדיד אלומיניום כדי לשמור על חם. שים בצד את המחבת עם המרק.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
3
בינתיים, בסיר גדול של מים רותחים, מלוחים, לבשל את orzo במשך 6 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
4
מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהאורזו והגזר פשוט מסיימים, בערך 6 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
5
מסננים וזורקים עם הנותרים 1 כף שמן 1/8 כפית כל מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
6
בקערת זכוכית בינונית או נירוסטה, להכות את הביצים, מיץ לימון, ו 1/8 כפית פלפל עד מוקצף. מביאים את מרק העוף בחזרה לרתיחה ומוסיפים לביצים בזרם דק, מקציפים.
מרכיבים שתצטרך
קישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מקישואים, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
7
יוצקים את התערובת בחזרה למחבת ולטפטף על החום הנמוך ביותר האפשרי עד שהרוטב מתחיל להתעבות, כ 3 דקות. אל תתנו לרוטב לבוא לרתיחה, או שזה עלול להתקלקל.
מרכיבים שתצטרך
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
שים את orzo וגזר על צלחות העליון עם עוף ורוטב.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
עצם הודו וצוואר הודועצם הודו וצוואר הודו
2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי2 כפות שמן זית כתית מעולה, ועוד לציפוי
9
המלצת יין: לימון ושמיר יעבדו בצורה הטובה ביותר עם יין לבן בטעם מלא עם חומציות הגונה. נסה אחד מהחלק הדרומי של בורגונדי כגון Mcon או Pouilly-Fuiss (שניהם עשויים מענבי שרדונה).
מרכיבים שתצטרך
שדי פסיון אם )שדי פסיון אם )
ענביםענבים
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ענפי שמיר טריים שנקטפוענפי שמיר טריים שנקטפו
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)