מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

15 ירקות חורף שטובים לך ברצינות

יש משהו כמעט קסום בטעם של גידולי חורף מסוימים ובפרט ירקות שורש שלא ניתן למצוא במקבילות הקיץ שלהם. יש לכך סיבה טובה שכן ירקות חורף מסוימים אוגרים כמות גבוהה יותר של סוכרים טבעיים ובכך טעימים אפילו יותר בחודשים הקרים יותר. זו סיבה נוספת לאמץ את בישול החורף ואת המרכיבים שהופכים את זה לכל כך מיוחד.

  1. כרובים ומלכים! ובכן, בוא נגיד שמשפחת המצליבים, כולל כרוב וכרובית, ראויה למשתה מלכותי. אם זו תזונה שאתה מחפש, אז כרוב עשיר מאוד בויטמין C ו-K. זהו ירק נהדר שכן ניתן לשלב אותו בקלות בארוחות רבות ושונות וטעמו אינו מציף. כרוב הוא גם נא מעולה והוא נהדר עם רק מעט רוטב קל.
  2. Butternut Squash או כל דלעת החורף עושים שינוי כל כך נעים מהנשקייה הטיפוסית שלנו של ירקות חורף. קל מאוד למקורם, ולכולם יש את הגוונים האדמתיים, החמאתיים והמתוקים הייחודיים האלה שגורמים לכמה ארוחות משביעות מאוד לאורך העונה הקרה. כל הדלעות הללו מכילות מנה בריאה מאוד של קרוטנואידים, אשלגן וויטמין A החשוב כל כך!
  3. רדיקיו הוא אחד מאותם ירקות מרים וחריפים מאוד שלעתים קרובות יכולים לחלק את החדר. זהו בן משפחת העולש, ואם הוא לבוש בסלט מעורב, הוא מספק פאנץ' אמיתי. יש לו מראה נפלא ומכיל הרבה דברים טובים, כולל מגנזיום, אשלגן וויטמינים C ו-K!
  4. הכרובית הישנה והטובה היא למעשה, מצליב פורח הדומה לברוקולי. תשכחו מגבינת כרובית אבל נסו סטייק כרובית למשהו מרגש ושונה. טובות האדמה המופלאות מוגברות גם עם היתרונות הבריאותיים של פיטונוטריינטים, ויטמין B והרבה סיבים.
  5. לפעמים מתעלמים מהלפת אבל יש להשתמש בה לעתים קרובות יותר. במחית לפת מתובלת היטב או בגרטן גבינתי, הירק הזה לא רק מועיל לצרכים התזונתיים שלנו אלא גם מאוד טעים. הוא גם עשיר בחומצה פולית וגלוקוזמינים!
  6. כרישה מקסימה בתקופה זו של השנה, ועם הטעם העדין שלהן, כדאי לשלב אותה במתכוני החורף ובתפריטים שלנו לעתים קרובות יותר. הם מכילים תרכובת צמחית אנטי דלקתית שיכולה להועיל לעיניים, לעור ולמערכת החיסון.
  7. Rutabagas שנראים קצת כמו לפת הם ירקות שורש מצליבים של חורף שמתעלמים ממנו לעתים קרובות ומוזנחים. אלה מגיעים לשיא בטעמם כשמזג האוויר יורד ומכילים גם אשלגן שטוב לשמירה על לחץ הדם.
  8. ברוקולי הוא ירק חורפי נוסף שמרוויח ממזג האוויר הקר בכך שהוא הופך מטבעי מתוק וטעים יותר. הוא תואר כאחד מ"מזונות הפלא" מכיוון שהוא מכיל ויטמינים ונוגדי חמצון שהוכחו כמסייעים במלחמה בסרטן ובסוגים אחרים של דלקות.
  9. אחת הקלאסיקות, למנגולד שוויצרי יש טעם מתוק עדין ודל מאוד בקלוריות. החביב על המקצה הזה באמת עשה קאמבק בשנים האחרונות ומסיבה טובה מאוד.
  10. גזר הוא הטוב ביותר כאשר מגדלים אותו באדמה, ודרך טובה מאוד לראות זאת היא שאם מגדלים אותם בצורה המסורתית יהיו להם קצוות וארוכים ומחודדים ויפים. דרכים מסחריות אחרות לגידול מייצרות קצה מעוגל קהה. הם עמוסים בטעם ובכמויות נאותות של ויטמין A ומינרלים.
  11. נבט בריסל, כמו שאומרים, הוא לא רק לחג המולד! גם הירקות המצליבים הזעירים האלה נראים מקרוב כמו מיקרו-כרובים ועוברים אגרוף גם בחזית התזונתית.
  12. הירוקים של קולארד הם חלק מאותה משפחה כמו קייל וכרוב. זהו מרכיב חשוב מאוד בבישול הדרומי בארה"ב. הם ירק עלים ירוקים רחבים ועשירים בסידן, ויטמין C ו-K.
  13. פרסניפס הוא אחד מאותם ירקות שורש קלאסיים שצולים היטב וטעמם נהדר לצד ירקות דומים אחרים. הם גם מרכיב נהדר בקארי תאילנדי. הם מקור מצוין לויטמינים C, B. ו-E.
  14. לקייל יש מבנה עלים רחב ויפה שניתן לגדל אותו לאורך כל השנה אבל הוא הטוב ביותר בחורף. זוהי אלטרנטיבה מצוינת לכרוב ובעל פרופיל טעם מובהק. זה סופר בריא ומכיל ויטמינים A, K, B6 ו-C!
  15. לצנון יש צבע אדמדם מעולה, ורק מסיבה זו יכולה להפוך סלט חורף למשהו יוצא דופן. הבונוס המוחלט הוא שהם גם מועילים לספק לנו ויטמינים B ו-C.